promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nicolas Cage ámulatba ejtő húzásán még itthon is meglepődtek
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nicolas Cage még a magyar rajongókat is meglepte ezzel.

Sokszor láttunk már olyat, hogy külföldi színészek magyarul szólaltak meg valamelyik filmjükben, sőt Ryan Gosling és Emma Stone esetében arra is volt példa korábban, hogy külön kérésre a mi anyanyelvünkön kívántak nekünk kellemes karácsonyt és boldog új évet. Nicolas Cage viszont olyasmibe fűzte bele a magyart, ami igencsak meglepte nemcsak az amerikai, de a hazai rajongókat is.

Talán sokan emlékeznek még arra, hogy a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben van egy sárkány, amit Magyar Mennydörgőnek neveznek. Nem tudni, hogy J.K. Rowling miért éppen a mi népünk után keresztelte el a szárnyas szörnyeteget, ugyanakkor arra sincs külön magyarázat, hogy hogy került magyar csodafegyver Nic Cage egyik filmjébe.

2010-ben mutatta be a Disney A varázslótanonc című alkotását, amiben Nicolas Cage Merlin egyik tanítványát játssza, akinek az a feladata, hogy felkutassa a mágus erejének méltó örökösét, aki le tudja győzni a világ legveszedelmesebb sötét varázslóját. Nic Cage napjaink New Yorkjában bukkan rá Dave-re, akit fel kell készítenie az elkerülhetetlen háborúra.


Ebben a filmben kiemelt szerepet játszik Alfred Molina, aki egy Maxim Horvath nevű gonosz varászlót alakít. Az nem tisztázott, hogy ez a karakter miért éppen magyar vezetéknevet kapott, de nem ez az egyetlen hazai vonatkozás, ami bekerült a produkcióba.

Az egyik jelenetben, mikor a két mágus összecsap, Nicolas Cage megidéz egy bűbájt a mosdó tükrében, amibe aztán megpróbálja bezárni ellenfelét. Erre Alfred Molina megjegyzi, hogy

„Jó régen nem láttam már a magyar tükörcsapdát”

Érdekesség, hogy ezt nem csupán a magyar szinkronos változathoz fordították így, eredeti nyelven is úgy hívják ezt a varázslatot, hogy

"hungarian mirror trap".

Ez a jelenet külön fent is van a legnagyobb videómegosztó oldalon, alább meg is nézhetitek. Bár eredetileg tervben volt, hogy A varázslótanonc folytatás kap, a Disney végül a csúfos bevétel miatt nem készítette el a 2. részt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás