promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felnőttfilmes jelenet szerepel a Disney egyik népszerű rajzfilmjében, durva hibát vétettek a cégnél
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Disney az egyik legnagyobb és legismertebb médiavállalat, amely emberek millióinak gyártott már értékes, szórakoztató tartalmat. Azt hinnénk, hogy egy ekkora presztizsű cég mindenre odafigyel, azonban egy olyan hibájuk látott napvilágot, ami miatt több szülő is megbotránkozott.

Mindenkivel előfordul, hogy hibázik, azonban némelyik hiba nagyobb érdeklődést kelt és a figyelem kozéppontjába kerül. Így volt ez a Disney egyik korai filmjének egy bennhagyott jelenetével, melyet A mentőcsapat (The Rescuers) című műben fedeztek fel, szemfüles nézők. A Disney korábban is került rosszindulatú pletykák kereszttüzébe, mely szerint olyan szavakat és képeket rejtettek el a filmjeikben, amik olyan rövid ideig jelentek meg, hogy a szemünkkel nem láttunk, ám az agyunk már érzékelte azokat. Ezek a pletykák azonban végül sosem bizonyosodtak be, erre a hibára azonban konkrét, képes bizonyíték van.

A kérdéses jelenetnél a film két főhőse épp átrepül a városon, amikor egy ház előtt elhaladva feltűnik egy felháborodást keltő fotó: egy nő meztelen fényképe. A kép két egymás utáni jelenetben is szerepel, így azt direkt illesztették bele a filmbe.

Érdekesség, hogy ez a hiba ne kapott nagy nyiévánosságot, egészen addig, míg a Disney ki nem adott róla egy nyilatkozatot, melyben visszahívta a videó összes példányát (3,4 millió felvételről van szó). A cég úgy nyilatkozott, hogy a képet nem az animátoraik helyezték el, hanem ez az utómunka során került bele. Felelőst nem neveztek meg, azonban nyilvánosan elnézést kértek.

A botrányos képkockákat ide kattintva nézheted meg:

https://media.snopes.com/images/disney/graphics/resc2big.jpg

https://media.snopes.com/images/disney/graphics/resc1big.jpg

Ez persze semmit nem vesz el a filmgyár értékeiből. Generációk nevelkedtek a filmjeiken, családok tömkelegének nyújtottak felhőtlen és boldog kikapcsolódást, így bármennyire is durva volt a fenti hiba, mi személy szerint szemet hunyunk felette és várjuk, hogy milyen újdonsággal örvendeztetnek majd meg minket. Remélhetőleg már fedetlen keblek nélkül.

(Forrás: https://www.snopes.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás