promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebukott a Disney: olyan bizonyíték került elő, ami után máshogy fogod nézni kedvenc meséidet
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Disney meséi rengeteg család számára jelentenek tökéletes kikapcsolódást, nem túlzás azt állítani, hogy gyerekek millióinak tették boldogabbá a gyerekkorát. A mostani kis videó, amiről írunk, semmit sem von le az értékükből, azonban mindenképpen nagyon érdekes.

Egy átlagember számára elképzelhetetlen az a munka, ami egy rajzfilm életrekeltése mögött van. Rengetegen dolgoznak a gyönyörű rajzokon és azok történetté való összefűzésén. Nem csoda hát, hogy ki szeretnék maxolni az így kapott csodálatos eredményt. Nemrégiben szembejött velünk egy videó, ami a Disney egyik kis "titkáról" rántja le a leplet.

Nem kell hatalmas dologra gondolni, ám az információ annál érdekesebb. Korábban megrajzolt és elkészített rajzfilmek vázlatait használták fel későbbi filmekhez. Ez azt jelenti, hogy az alap rajzokat, illetve az animálást megtartották, csak átrajzolták a szereplők bizonyos vonásait, így az eredmény teljesen máshogy festett mint a kiindulási alap, mégis hihetetlenül lerövidítette az adott munkafolyamatot.

A videóban rengeteg klasszikus, sokak által kedvelt rajzfilm szerepel. Mutatnak belőle részleteket a Dzsungel könyvéből és a Robin Hood-ból, szerepel benne a Macskarisztokraták (kis személyes hozzáfűznivaló erről a filmről, hogy gyerekkoromban apukámnak ki kellett fizetnie a videótékásnak a kazettát, ugyanis a kikölcsönzött egy hetes idő alatt ezt annyiszor megnéztem, hogy tönkrement), a Micimackó és a Dumbo és a kevésbé ismert A kőbe szúrt kard.

Nyilván feltűnik, hogy ezek mind régi filmek, a mai modern technikával már sokkal egyszerűbb az animációs filmek elkészítése, régen ez azonban tényleg nagy segítségnek számított.

Itt tudjátok megtekinteni a videót a fent már említett érdekességről, megdöbbentő egymás mellett látni ezeket a képkockákat:

[[vid1]]
 

Van olyan rajzfilm, ami kimaradt a fenti felsorolásból? Volt már, hogy észrevetettek valami hasonlót filmnézés közben? Ha igen, akkor osszátok meg másokkal is ezt az érdekességet és küldjetek nekünk üzenetet az info@promotions.hu címre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás