promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Honfoglaló őseink konyhaművészete fél Európát sokkolta, de nem csak ezzel kerültünk be a hírekbe
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gazdag történelmünk megszámlálhatatlanul sok érdekességet tartogat a számunkra.

Hazánk rendkívül hosszú és sikeres történelme páratlanul gazdag tárházát nyújtja a történelmi érdekességeknek. Egészen attól a pillanattól fogva, hogy kalandozó őseink először feltűntek a térképen, erőtelejsen rajta hagytuk a nyomunkat Európán, szó szerint és átvitt értelemben egyaránt. Nagyon sokat adtunk az öreg kontinensnek és a világnak és persze mi is tanultunk szomszédjainktól.

Sajnos az eltelt viharos évszázadok számos szomorú eseménnyel gazdagították emlékezetünket, de a ránk jellemző kitartás és küzdeni tudás révén mindig sikerült, „ha megfogyva bár, de törve nem”, büszkén felülemelkednünk a gondokon és a szebb jövőbe vetett hitünk révén haladni tovább előre.

Nem vagyunk híján európai hírű uralkodóknak és páratlan harctéri tetteket végrehajtó, bátor vitézeknek. Megszámlálni is nehéz csodás természeti kincseinket, vagy választani gyönyörű városaink közül. Az már csak a hab a tortán, hogy hány és hány, szinte legendába illő történettel rendelkezünk, amelyek egy része nehezen hihető, mégis igaz, míg mások nem egészen úgy történtek a valóságban, mint ahogyan azt sokan gondolnánk.

Az alábbiakban 10 ismert, vagy kevésbé ismert hazai történelmi és földrajzi érdekesség valóságtartalmáról rántjuk le a leplet. Lássuk, hogy Te vajon hányat ismertél ezek közül.

A játék szabályai egyszerűek: Nyomj egy felfelé mutató nyilat arra, amelyikről már korábban is tudtad az igazságot, és egy lefelé mutató nyilat arra, amelyik az újdonság erejével hatott.

Képek forrása: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás