promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes hasonlóság? Így néz ki Vin Diesel magyar hangja, aki nélkül nincs Halálos iramban
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Láttad már Vin Diesel jellegzetes orgánumú szinkronhangját? Galambos Péter a kezdetek óta része a Halálos iramban magyar családjának.

A Halálos iramban az egyik legsikeresebb, egyben a leghosszabb akciófilmsorozat, aminek első részét 22 évvel ezelőtt mutatták be. A franchise főszereplőjét alakító Vin Diesel-nek már 2001-ben is Galambos Péter kölcsönözte a hangját, és azóta is az ő jellegzetes, "kormos" orgánumán hallhatjuk Dominic Toretto mélyreszántó családos bölcsességeit, és agyeldobós egysorosait.

Május 18-án mutatják be a magyarországi mozikban a Halálos iramban 10. részét, amiről már mi is írtunk kritikát:

Az 52 éves szinkronszínészt annak idején másfél év után tanácsolták el a Színház- és Filmművészeti Főiskoláról, de a színészettel nem hagyott fel. Jelenleg ő az egyik legismertebb, legfoglalkoztatottabb szinkronszínész Magyarországon, olyan külföldi hírességeket szólaltatott már meg,

mint David Schwimmer (Jóbarátok - dr. Ross Geller), Wesley Snipes (Penge), Idris Elba (Prometheus, Fenevad), Omar Sy (Életrevalók), Dwayne Johnson (Jumanji), vagy éppen Vin Diesel.

Utóbbit nem csak a Halálos iramban-filmekben szinkronizálta: először a Ryan közlegény megmentésében adta a hangját, amiben a hollywoodi sztár Caparzo közlegényt játszotta, később a Babylon A.D.-ben, Az utolsó boszorkányvadász-ban, és a Bloodshot-ban is. Galambos Péter volt a legtöbbször Vin Diesel magyarhangja, mellette olyan színészek szinkronizálták még, mint Gesztesi Károly, Kálid Artúr, Selmeczi Roland, és Varga Gábor.

Galambos Péter szívügyének tekinti a magyar szinkront. 2015-ben több, hasonló felfogású kollégájával együtt megalapították a Színházi Dolgozók Szakszervezetén belül a Szinkron alapszervezetet, emellett létrehozott egy miniügynökséget is, amiben magas színvonalú reklámok készítését vállalja munkatársaival.

Rengeteg helyen hallhattuk és hallhatjuk a hangját, sokáig ő volt a Magyar Telekom narrátora, jelenleg pedig a Mozi+ és a Sláger FM-nek a hangja. Említésre méltó az a tény is, hogy ő hazánk egyik legfoglalkoztatottabb filmelőzetes hangja is, nagyon sok filmtrailer szinkronos változatában őt hallhatjuk.

Kevesen tudják róla, hogy 2016 óta DJ-ként is tevékenykedik, leginkább afro-house stílust játszik. Galambos Péter elvált családapa, három fiúgyermeke van: Sámuel, Mátyás, és Simon.

A szinkronszínész sosem játszott színpadon, filmben is csak egy-két alkalommal (Kontroll, Brazilok), éppen ezért sokan nem is tudnak arcot társítani a hangjához.

Így néz ki Vin Diesel magyar hangja, aki nélkül nincs Halálos iramban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás