promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért ilyen primitív és bolond mindenki a Tippelj és vidd el című majomparádéban?
Borítókép:  Sajtóklub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Végeláthatatlan ordibálás és ugrabugrálás - erről szól a Tippelj és vidd el, de tényleg ilyen eszement mindenki, aki bekerül ebbe a műsorba?

Az RTL műsorra tűzte a kereskedelmi televíziózás legrégebbi game showjának, a The Price Is Right-nak a magyarországi verzióját, a Tippelj és vidd el-t, amit Istenes Bence vezet. Az eredeti formátum már 1972 óta töretlen sikerrel fut Amerikában, ami azért elképesztő teljesítmény, mert az egész produkció tulajdonképpen egy majomparádé végeláthatatlan ordibálással, sikítozással, és ugrabugrálással.

Az ember azt gondolná, hogy a magyar kereskedelmi csatornák már nem tudják alámúlni saját magukat, aztán valahogy mindig sikerült rácáfolniuk erre. Először jött a Szerencsekerék, ami mostanra tényleg teljesen átfordult egy dedós bohóckodásba, a felturbózott Zsákbamacskát az elejétől fogva nem lehetett komolyan venni, most pedig jön az RTL, és ismét bebizonyítja, hogy mindig mindenben jobb tud lenni, mint a TV2; más kérdés, hogy ezúttal primitívségben és eszementségben sikerült felülkerekedniük.

„Itt mindenki hülye?

Itt? Mindenki!”

- sokan emlékezhetnek az Üvegtigris 3. részének azon jelenetére, amikor Kamarás Iván üvöltözve kel ki magából, mert nem akarják visszaadni a telefonját.


Viszont nagyon nem mindegy, hogy míg egy csapat filmbeli hülyét rengetegen imádnak, az ország egyik vezető kereskedelmi csatornája főműsoridőben szállítja a gondosan összeválogatott, megjátszott hülyéket, akiktől a nézők is idegbajt kapnak.

A Tippelj és vidd el tipikusan az a műsor, amit egyszerűen képtelenség 5 percnél tovább nézni, pláne nem hanggal. Ha valaki eddig nem is tudta volna, hogyan lehet lenémítani a televízióját, most biztos mindent megtett annak érdekében, hogy megtalálja ezt a gombot, mert lehet, hogy egyes nézők szeretnék a játékosokkal együtt megtippelni a különböző tárgyak és nyeremények értékét, a műsorhoz tartozó majomparádéra már egyáltalán nem kíváncsi.

Joggal merül fel a kérdés: vajon tényleg ennyire kattant mindenki, akit beengednek a stúdióba, vagy a castingon mindenkinek előre leszögezik, hogy csak akkor kerülhet be a játéktérbe, ha úgy viselkedik, mint egy rekesz Red Bullal leitatott csimpánz?

Egyes nézők azon a véleményen vannak, hogy mivel a játékosokat a közönség soraiból válogatják ki, már előre el van döntve, hogy Istenes Bence kiket fog lehívni, ő pedig fülesen kapja az infókat, hogy pontosan kiket szabad leszólítania. Mások azt gondolják, hogy mivel 10-ből 9 ember az őrület határán táncolva járatja le magát az egész ország előtt, az RTL castingosai kivétel nélkül olyan figurákat keresnek a műsorba, akik hajlandók hülyét csinálni magukból a kamerák előtt.

Hozzá kell tenni, hogy nem az RTL találta ki, hogy ebben a műsorban úgy kell viselkedni, mint egy csapat majom a szupermarketben, ha megnézünk pár videót az eredeti, amerikai formátumból, ott is láthatjuk, hogy a primitívség és a bolondozás terén nem ismernek határokat a játékosok. Ahhoz képest, hogy mi szokott ott történni, Feri motoros esése semmi azokhoz képest.


Bár kétségtelen, hogy vannak furcsa emberek Magyarországon is, azért nem mindenki olyan őrült, mint amilyennek mutatja magát a Tippelj és vidd el-ben. Mert nyilván sokan ugrándozva, sikoltozva örülnek egy-egy nagy tárgynyereménynek - mint például az autónak -, de amikor valaki egy bicikli, vagy egy fritőz miatt kezdi el úgy ünnepeltetni magát, mint Ronaldo a 11-es után, azt már tényleg nem lehet komolyan venni.

Mindenesetre kérdéses, hogy a nézők meddig fogják tolerálni ezt a majomparádét, a Tippelj és vidd el első adásainak nézettségi adataira még jövő hétig várni kell, de a kommentszekcióban olvasható visszajelzések alapján nem ez lesz a legkedveltebb napi műsor.

„Idegesítő egy műsor, mindenki ugrál, mint egy őrült”

„Álommeló után végre egy igazán primitív műsor ...hiánypótló”

„Ezek válogatott idióták? Totál gáz!”

„Jóisten gyere le... Itt mindenki hülye? Itt, mindenki..”

„Gondolom elvárás a nagy örömködés, de látom Bence fején, egynémelyiknek odaszólna, hogy oké, túlzásba nem kell esni! Léteznek ilyen stílusú emberek, de azokra eddig azt mondtuk "mit teszi a fejét?"..Ennyi hülye nincsen..gyanús, hogy elvárás a nagy örömködés, csak szörnyen erőltetett és idesítő. Lám, ez a manusz is mekkorát esett a bicajjal, mert erőltette a nagy jó kedvet, mint aki begolyózott...”

„A tippelés része jó lenne a játéknak, ha a felnőtt játékosok tudnának kultúráltan játszani. Komolyan mondom nézni is rossz, hogy felnőtt emberek ennyire lemennek kutyába. Hozzájuk képest a Teletabbik nyugtató hatású. Mert ez az artikulátlan üvöltés, a földön hempergés és társaik annyira gáz”

Ezek után vessetek egy pillantást arra, hogyan is készül ez a műsor. Az alábbi videóban bepillanthattok abba, hogyan válogatják össze a szereplőket a műsorhoz, ugyanakkor bekukkanthattok a kulisszák mögé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás