promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbitális bukás: pofára esett a Szerencsekerék, a nézők megunták Kasza Tibiék majomkodását
Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Szerencsekerék-ben annyira túlzásba viszik már a bohóckodást, hogy a nézők megunták az egészet.

A Szerencsekerék eddig kiemelkedő számokat hozott a TV2-nek. A rekordhosszúságú, márciusban véget ért 3. évad folyamatosan kimagasló nézettséget produkált, éppen ezért nem is volt kérdés, hogy a csatorna folytatni fogja-e az ország legpörgősebb showját.

Arra viszont nem biztos, hogy sokan számítottak, hogy kicsivel több, mint 1 hónap után vissza is tér a képernyőre; és nem is biztos, hogy ez egy jó ötlet volt. Azt mondják, addig kell ütni a vasat, amíg meleg, de a Szerencsekerék esetében most már annyira ütik-verik azt a forró vasat, hogy lassan már attól fog kihűlni.

Olybá tűnik, hogy a nézőknek is jól esett volna egy kis szünet a 4. évad előtt, ugyanis a 18. heti nézettségi adatok azt tükrözik, mintha az emberek megunták volna a Szerencsekereket. Vagy csak a sok majomkodásból, a borzalmas poénkodásokból, és az állandó trécselésekből van elege mindenkinek, hiszen most már lassan többet dumálnak a semmiről az adásokban, mint amennyit pörög az a szerencsétlen kerék.

De még az sem kizárt, hogy ilyen sokan szúrták ki, hogy akiket sokszor civil játékosokként mutatnak be, azok közel sem olyan átlagosak és ismeretlenek.

Olvasva a műsor közösségi oldalán a kommenteket az látszik, hogy a nézők csalódtak kedvenc műsorukban, és most már inkább ide sem kapcsolnak. Mielőtt bárki azt hinné, hogy a levegőbe beszélünk, tekintsétek meg, milyen "alacsony" nézettsége volt most a Szerencsekerék-nek a teljes lakosságban, illetve a kereskedelmileg kiemelt célcsoportnak számító 18-49 évesek között:

  • Május 1., hétfő: 653 ezer (teljes lakosság), 143 ezer (18-49)
  • Május 2., kedd: 719 ezer (teljes lakosság), 174 ezer (18-49)
  • Május 3., szerda: 659 ezer (teljes lakosság), 156 ezer (18-49)
  • Május 4., csütörtök: 669 ezer (teljes lakosság), 154 ezer (18-49)
  • Május 5., péntek: 643 ezer (teljes lakosság), 139 ezer (18-49)

Jól látszik, hogy a 18-49 éves korcsoportban úgy hullámzott a Szerencsekerék nézettsége, mint egy cosinus szögfüggvény, de összességében csúfos bukásról beszélhetünk, hiszen a 3. évadhoz képest 20 százalékkal zuhant meg az átlagnézettsége, míg a teljes lakosság körében egy körülbelül 200 ezres visszaesésről beszélhetünk, hiszen márciusban még 800-900 ezer közötti nézőszáma volt a műsornak.

A bukást bizonyítja az a tény is, hogy az RTL-en vele egy sávban futó Drága örökösök - A visszatérés eddig egyszer sem tudta megelőzni Kasza Tibiéket, május 3-án, szerdán mégis sikerült neki; arról nem beszélve, hogy május 1-jén még a Fókuszt is többen követték figyelemmel, mint a Szerencsekereket.

Na, de mi a helyzet a vasárnap estével? Hiszen az RTL ezen a napon emlékezett meg Vágó Istvánról, és újra leadták a Legyen Ön is milliomos-nak azt a 2001-es különkiadását, amiben a Heti hetes sztárjai játszottak a kvízprofesszorral. Az ismétlést rengeteg néző választotta, több mint 650 ezren nézték - ebből 196 ezren a 18-49 évesek közül voltak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás