promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Külföldieket kérdeztek Magyarországról, döbbenetesen váratlan válaszok érkeztek - a kérdés az volt, hogy melyik a kedvenc magyar szavuk
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A külföldiek nagyon meglepő választ adtak, szívmelengető az eredmény.

Imádjuk, ha a külföldieket kérdezik Magyarországról bármilyen témáról is legyen szó, ezek a topikok mindig is pörögni fognak. Merthogy bármennyire is mondjuk, hogy ez bizony nem érdekel minket, azért kíváncsiak vagyunk. Főleg, ha valami nagyon pozitív témáról van szó, ez pedig az, hiszen azt kérdezték a külföldiektől, hogy melyi ka kedvenc magyar szavuk.

A külföldiek füle számára ez volt az abszolút number one, pedig tuti, hogy erre nem gondoltál volna sosem.

Ez egy örökké topon lévő téma, hiszen a legszebb magyar szó, a legszebb magyar szavak listája mindig is szubjektív téma marad, régebben még költőfejedelmeink is állítottak fel lajstromokat, az interneten az egyik legnépszerűbb Kosztolányi Dezső listája, aki többek között olyan szavakat vett fel a legszebbek közé, mint a csók, az anya vagy éppen a gyöngy. A magyarok által készített listákon az a szembeszökő, hogy általában pozitív tartalommal megtölthető szavak vannak rajta, amelyekhez nagyon jó érzéseink kapcsolódhatnak.

De mi van akkor, ha a külföldiek körében keressük a legszebb magyar szót, akkor minden megváltozik, és egészen másra helyeződik majd a hangsúly?

Bizony igen, akkor inkább a szavak csengésére helyeződik már a fókusz. Szóval borítékolható, hogy az eredmény is teljesn más lesz, sokkalta objektívabb, nem az érzelmekhez és a jelentéshez kötődik, hanem inkább a zenéhez, a dallamhoz.

A verseny még jó pár évvel volt, és olyan külföldieket választottak ki, akik nem ismerték az adott nyelvet, és így kellett voksolniuk. A végeredmény pedig több lett mint meglepő, hiszen a külföldiek az eléjük tett lista alapján arra szavaztak, hogy szerintük a legszebb magyar szó

a cipőfűző.

A lsitán amúgy előkelő helyen végzett többek között a fülolaj is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás