promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Isaac Newton félelmetes világvége jóslatára egy papírfecnin bukkantak rá
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nagy tudós ismeretlen arcát is megismerhették az emberek apokaliptikus jóslata révén.

A történelem egyik legnagyobb elméjének tartott Sir Isaac Newton neve mindenki számára ismerően cseng. Számos zseniális felfedezést köszönhetünk ennek a páratlan intelligenciával és munkamorállal bíró tudósnak. A matematikai analízis és a modern optika alapjainak megteremtése mellett talán leghíresebb ajándéka a világnak, a gravitáció felfedezése volt. Kevesebben tudják, de a tudomány világát megrengető munkái mellett bizony sokkal misztikusabb témák is foglalkoztatták.

Kiemelt szerepe volt életében az alkímiának és a Biblia tanulmányozásának. Előbbi révén sokakhoz hasonlóan ő is az arany közönséges fémekből való előállítását tűzte ki céljaként, míg a kereszténység szent könyvét az Atyával való közvetlen kapcsolat megteremtése céljából forgatta kortársainál is lelkesebben. Eretnek nézetei miatt azonban nagyon óvatosan járt el, hiszen nagyon tartott attól, hogy esetleg perbe fogják. Tagadta a Szentháromság létét, viszont úgy hitte, hogy a Bibliát alapul véve megtalálhatjuk az Atya világunkban hátrahagyott nyomait.

Newton azonban ennél is tovább ment, amikor a világvége próféciákkal kezdett foglalkozni. A Jelenések könyvét, illetve Dániel próféta könyvét tanulmányozva arra a meggyőződésre jutott, hogy segítségükkel tudományos alapon is megállapítható, mikor fog bekövetkezni az Apokalipszis. Nagyon akkurátusan látott neki ennek a munkának is, hiszen matematikai számítások révén próbálta bizonyítani feltételezését.

 

Tanulmányában leírta, hogy Jézus második eljövetele előtt járványok és háborúk fogják sújtani az emberiséget, de azt követően ezer éven át a szentek segítségével létrejön a béke és a szeretet birodalma a földön. Számításai alapján a világvége 2060-ban fog bekövetkezni.

Nagyon érdekes adalék, hogy a nagy tudós, saját munkáját leszámítva, komolyan ellenezte a különféle világvége jóslatok hóbortos embereknek köszönhető elterjedését. Érvelése szerint ezek csak aláássák a szent próféciákat, különösen akkor, amikor a várt időpontban mégsem következnek be.

Már nagyon közel van az általa emlegetett dátum is, vajon mit szólna akkor, ha ez is tévedésnek bizonyulna? Vajon saját magát is azon hóbortos tévelygők közé sorolná, akik ellen annyira ékesszólóan érvelt?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás