promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki most 50 évesen a 300 című zúzós film csúcsbombázója, Margo királynő, akinek a lábai elé rogytak a férfiak
Borítókép:  Warner Bros/300 (2006)/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szinte hihetetlen, hogy a 300 című filmet már 17 éve mutatták be, Margo királyné pedig most is kirobbanó formában van.

Biztos, hogy sokaknak van egy hasonló érzése a 300 című filmmel kapcsolatban, amikor az alkotásra gondol. 2006-ot írtunk, és elképesztően sok trailert kikerült a közelgő alkotásról a videómegosztó oldalakra. A moziban már vagy legalább a fonotsabb jelenetek felét kívülről tudta mindenki. Ez persze nem vont le az élményből, a film látványvilága zseniális lett, és bár tobzódik a történelmi pontatlanságokban,

ez semmit nem von le az érdemeiből.

Nagyon sokan várták a filmet, hiszen a Thermopülai-szorosnál történt események szinte minden történelemkönyvben ott vannak, ez azaz esemény, amely kapcsán a legjobban be lehet mutatni Spártát, a spártai nevelést, és úgy nagyjából az egész városállam attitűdjét. Ez egy elképesztően kiemelkedő pillanata a történelemnek, amelyet tényleg szinte mindenki ismer a világon.

A film óriási lökést adott a magát izomóriássá gyúró Gerard Butlernek, illetve a Margo királynét alakító Lena Headeynek is, akit később több történelmi vagy fantasy ihletettségű alkotásban is láthattunk szerepelni, így többek között az HBO nagyszabású csúcsprodukciójában, a Trónok harca szériában is. Ebben Cersei Lannistert alakította. Ugyan a 300 óta eltelt jó néhány év, Lena nem sokat változott, most is olyan gyönyörűen és tündöklően áll előttünk, mint akkoriban. Magyarországon legutóbb a moziban a 2021-ben készült, nagyon egyedi hangvételű alkotásban láthattuk, amely a Lőpor turmix névre hallgat.

Lena Headey még olyan híresebb filmekben is szerepelt, mint a 2012-es Dredd vagy éppen a Terminátor-sorozat, ahol ő alakította Sarah Connort, így néz ki most a világsztár:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás