promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismered? Így néz ki 77 évesen Rocky felesége, Sylvester Stallone filmbeli szerelme, a gyönyörű Talia Shire
Borítókép:  (C)United Artists film: Rocky (1976)/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Idén töltötte be 77. életévét a gyönyörű színésznő, Talia Shire, aki Coppola névvel látta meg a napvilágot.

A Rocky-filmek a világ legjobb filmjeiről szóló listán mindig előkelő helyen végeznek, nincs is olyan ember Magyarországon sem, aki ne látott volna legalább egy alkotást a Rocky-univerzumból, amely Sylvester Stallone számára olyan jelvény, mint Arnold Schwarzenegger esetén a Terminátor-filmek, itt kezdődött minden, és sly ebben az alkotásban már karrierje legelén bebetonozta magát a popkultúrába. A Rocky-univerzum pedig újjáéledt, méghozzá Rocky ellenségből lett legjobb barátjának, Creednek a fiának a sztorijával.

A filmben nagyon jó karakterek jönnek elő, ilyen például Rocky Balboa szerelme is, a gyönyörű Adrian, Rocky legfőbb támasza a megpróbáltatásokban, élete párja, aki minden nehézségben mellette volt.

A filmben Talia Rose Shire játssza Adriánt.

És hogy mit lehet tudni Talia Rose Shireről? Eredeti neve Coppola, vagyis pontosan Talia Rose Coppola. A világhíres New York-i filmrendező, a New York-i legnagyobb filmrendezők egyikének, Francis Ford Coppolának a testvére, így pedig a zseniális Nicolas Cage is a rokona. Ezt kevesen tudják, de azt már talán többen, hogy Coppola leghíresebb filmjében, a Keresztapában is szerepel Talia, aki a mai napig aktív, így láthatjuk őt filmekben, ám ezekből nagyon sok már nem jut el Magyarországra, legalábbis hivatalos forgalmazásra.

A Rocky-filmekben nyújtott szerepéért pedig rengeteg elismerést kapott, nemcsak a kritikusok részéről, hanem a szakma is honorálta az erőfeszítéseit, hiszen rengeteg díjra is jelölték a hetvenes években. A Keresztapában például Connie Corleonét alakította, és ezért a szerepért is díjra jelölték, nem is kicsire, hanem rögtön az Oscar-ra.

Íme egy nemrégiben vele készült interjú, amelyben a Rocky-forgatásáról is sokat mesél:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás