promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismered 55 év után? Így néz ki 85 évesen a Volt egyszer egy vadnyugat ritkán látható gyönyörű főszereplője, Claudia Cardinale
Borítókép:  Paramount film/Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így néz ki most a legendás szépségű Claudia Cardinale, aki egy korszak szimbóluma.

A Volt egyszer egy vadnyugat minden kétséget kizáróan a világ egyik legikonikusabb filmje, 1968-ban készült, az évtizedek alatt pedig olyan kultstátuszba került, hogy onnan már nem veszi ki senki. A film óda a vadnyugathoz, illetve részben fel is találja azt, a rendezője pedig az olasz, aki filmre vitte Amerikát, vagyis a legenda, Sergion Leone, akinek a munkásságáról egy elképesztően jó dokumentumfilm is készült nem is olyan régen.

A film nagyon lassan indul, minden nagyon szépen fejlődik ki a képernyőn, és többek között olyan színészek játszanak bende, mint Henry Fonda, Charles Bronson vagy éppen a korszak egyik igazi szexszimbólumának számító Claudia Cardinale. Amúgy a sztori nagyon könnyen leírható, két nagy konfliktust ábrázol, az egyik a vísútépítéshez a másik pedig egy gyilkoshoz kapcsolódik.

Leone filmje amúgy kezdetben (mint megannyi kultuszfilm esetében igaz) nem volt sikeres, iszen egy egészen másfajta Vadnyugat-képet tett a nézők elé, amely sokkal realisztikusabban, így pedig véresebben és kevesebb romantikával ábrázolta a történelem ezen időszakát, illetve ezen helyét.

Claudia Cardinale részben olasz származású színésznő, aki Tuniszban született, már nagyon fiatalon szépségversenyt nyert, így utazhatott el Velencébe, Olaszországba, ahol pedig már bekapcsolódva a világ vérkeringésébe, azonnal felfigyeltek rá az olasz filmesek. A szépséges színésznő nagy rendezőkkel dolgozhatott együtt, a Volt egyszer egy vadnyugat mellett a leghíresebb alkotás, amelyben a szerepelt, az a legendás Fellini által rendezett 8½, amelyet 1963-ban mutattak be a mozikban.

84 évesen így néz ki most Claudia Cardinale:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás