promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ráközelítettek a kamerával III. Károly trónjára, misztikus dolog látszódott - elképesztő története van a Végzet kövének
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tízmilliók követték a koronázást élő közvetítésben, amelyben történtek furcsa dolgok is.

Az elmúlt évek egyik legfontosabb napja volt a hétvégén, pontosan május 6-án az Egyesült Királyságban, amikor III. Károly fejére került a korona, több hónap szervezés előzte meg a nagy ceremóniát, amelyen több ezren vettek részt. Nagy fókusz volt Meghan Markle és Harry herceg megjelenésén is, végül a hercegné nem jelent meg az eseményen, Harry herceg pedig gyorsan távozott is.

És ahogy az lenni szokott, a koronázás után sorra jelentek meg az olyan videók és felvételek, amelyek azt ígérték, hogy most tényleg olyan fura dolgot mutatunk, amely kimaradt a közvetítésekből. És valóban voltak nagyon érdekes dolgok, a külföldi sajtó például első helyeken hozta, és a világon ezek is lettek a legolvasottabb cikkek, amelyek azt mondják, hogy bizony egy kaszás öltözetű figura látszik az egyes felvételeken.

Erre pedig még nem született magyarázat:

Ám volt ennél misztikusabb része is a szertartásnak, amely egy tárgyhoz kötődik, és valóban ott volt III. Károly trónja alatt, és ki lehetett szúrni a koronázás alatt is a felvételeken, ha éppen figyeltünk. Egy kőről van szó, amelyet a Végzet Kövének is hívnak. Állítólag több ezer éves, legendák arról regélnek, hogy a Szentföldről hozták a Brit-szigetekre, először Skóciába került, ott használták a koronázási ceremóniák elmaradhatatlan kellékeként.

Majd a brit koronázások egyik szimbolikus és misztikus darabja lett, miközben többször el is lopták azt, de a nyomozók mindig megtalálták.

Manapság skóciában őrzik, csak a koronázásra szállították Londonba. A kőről nagyon keveset lehet tudni, pedig többször is vizsgálat alá vetették, még római számokat is találtak rajta. Amúgy a 13. század elején került első ízben Londonba III. Richárd hódításai után.

Így néz ki a misztikus kő közelről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás