promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Diana hercegnő a túlvilágról is tönkreteszi III. Károly koronázását? Kegyetlen szavai beárnyékolhatják a britek legfontosabb napját
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A közelgő koronázás előtt nyilvánosságra kerültek Diana szavai és ennek III. Károly aligha örülhet.

A rohamléptekkel közelgő koronázási ceremónia kapcsán sokan az évszázad eseményéről beszélnek, ami segíthet helyreállítani a brit monarchia mára kissé megkopott fényét, míg mások attól tartanak, hogy végül a nagy nap sem telhet el botrányoktól mentesen. Sajnos a közelmúlt eseményeinek tükrében ez utóbbi félelem sem tűnik megalapozatlannak.

Hosszú időn át találgatták az emberek, hogy Harry herceg és párja Meghan Markle vajon részt vesz-e a jeles eseményen, hiszen viszonyuk finoman szólva is erősen megromlott, mind az új uralkodóval, mind pedig Vilmos herceggel és Katalinnal. Ma már tudjuk, hogy a család fekete bárányának számító kisebbik fiú, aki könyvével sokak szerint valóságos Júdásként, néhány millió dollárért kiárusította családja titkait, jelen lesz, azonban felesége nem kíséri el. Alighanem igen hideg fogadtatásra számíthat.

III. Károlynak nem elég, hogy családja közelmúltbéli ügyei kapcsán is folyamatosan azon kell dolgoznia, hogy elsimítsa a botrányok keltette hullámokat, nagyon úgy tűnik, hogy a múltja fenyegető árnyaitól sem szabadulhat. Egykori feleségével, a nép által imádott Diana hercegnővel való viszonya már közös életük során is számtalan pletykát szült és most könnyen lehet, hogy ismét főhet a feje az akkori idők emlékei miatt.

Valóságos álompárként indult kapcsolatuk még fiatalon, amit korai házasság követett és a gyerekek sem várattak sokat magukra. Sajnos viszonyuk elég korán megromlott, amit szimpátiájától függően mindenki másként próbál magyarázni, de a tények azt mutatják, hogy mindkét fél egyaránt ludas volt a dologban. Mind Károly, mind pedig Diana megcsalta a másikat és ebből nem is csináltak különösebben nagy titkot. A nép szeretete persze mindvégig inkább a szépséges hercegnő pártján állt, az iránta érzett rajongást pedig csak fokozták korai halálának rejtélyes körülményei.

Az Express cikke alapján egy a királyi család ügyeiben járatos szakértő most nyilatkozatában elmondta, mit gondolt a néhai hercegnő férjéről és ez bizony cseppet sem hízelgő az új uralkodóra nézve. Diana állítólag nem rejtette véka alá, hogy szerinte Károly sohasem válna igazán jó királlyá és nem gondolt arra, hogy ez valaha is bekövetkezhet. Csípős megjegyzése aligha eshetett jól férjének, mint ahogy az eset mostani felemlegetése sem. Sokak szerint így is néha bizonytalannak tűnt döntései meghozatala során, a helyzeten pedig csak ronthatnak az ilyen lejáratónak szánt bejelentések.


Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Károly sok kérdésben (mint környezetvédelem, fenntarthatóság, biológiai gazdálkodás) olyan elveket vallott, amivel megelőzte korát, tehát Diana véleménye könnyen lehet, hogy ezekre az akkoriban furcsának ható dolgokra vonatkozott, nem pedig vélt uralkodói képességeire.

Bárhogyan is legyen, felkészült politikusként képesnek kell lennie arra, hogy feldolgozza a múltját és erős kézzel, elhivatottan szolgálja hazáját és a monarchiát. A néha hangosnak tűnő támadások dacára sokan szeretik és hisznek benne, neki pedig nem szabad csalódást okoznia. Egy komoly bukást már nem biztos, hogy elbírna a királyság megkopott dicsősége.

Az alábbi film Diana hercegnő életét és királyi családon belüli helyzetét mutatja be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás