promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szent ereklye jutott III. Károly birtokába - isteni jelnek tekinthető Ferenc pápa ajándéka?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

III. Károly koronázása kapcsán sokan katasztrófától tartanak, a pápai ajándék segíthet megnyugtatni a kedélyeket.

III. Károly koronázási hisztériája kezd a tetőfokára hágni. Alig több, mint egy hét választ csak el a szigetországiak életében kiemelkedően fontosnak tartott eseménytől, és lassan már mindenki kezd beleőrülni a felfokozott várakozásba. Vilmos és Harry hercegek között továbbra sem mondhatni barátságosnak a légkört, az ünnepségre meghívott sztárok közül is sokan nemet mondtak a felkérésre, így bőven van miért aggódnia az új uralkodónak. Némi gyógyírt jelenthet meggyötört lelkének, hogy Ferenc pápa egy valóban különleges, szent ajándékkal lepte meg.

A briteket leszámítva sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy III. Károly valójában nem csupán egyetlen fontos tisztséget tölt be. A királyi címből következően ugyanis ő az anglikán egyház feje is, így Róma püspöke mellett szintén magas rangú egyházi vezetőnek számít. Ferenc pápa most egy nagyon komoly jelképes értékkel bíró ajándékkal lepte meg koronázása alkalmából.

Krisztus keresztjének darabjait küldi el az új uralkodónak.

Best Products cikke szerint a Krisztus keresztjéből származó, kereszt alakú ereklyék 5-10 milliméter méretűek és egy ezüst ereklyetartóban, kvarckristály mögött kerülnek elhelyezésre. A koronázási menet élén haladó díszes keresztbe fogják „beépíteni” az ereklyét, amelyet előtte Andrew John walesi érsek felszentel.

Rengetegen várták azt is tűkön ülve, hogy kiderüljön, a meghívott sztárok közül kik fognak fellépni a jeles eseményen. Sokak sajnálatára Elton John és Robbie Williams mellett végül Adele is nemet mondott a felkérésre, de így sem maradnak nemzetközileg elismert zenei előadók nélkül. Jelen lesz az eseményen Lionel Richie mellett Katy Perry és a Take That is.

Amikor pedig azt gondoljuk, hogy az őrület már nem fokozható tovább, mindig kiderül, hogy tévedtünk. Egy csapat komoly tapasztalattal bíró csokoládékészítő mester összefogott a nemes cél érdekében és megalkották III. Károly életnagyságú, csokoládéból készült mellszobrát. A Mirror értesülése szerint a mestermű 4 hét alatt történő elkészítéséhez 17 liter olvasztott csokit használtak fel, a mű teljes súlya pedig eléri a 23 kilogrammot. Ez aztán valóban királyi édesség. Még az olyan apró részletekre is odafigyeltek, hogy az ábrázolt egyenruha megegyezzen azzal, amit Károly a jeles eseményen fog viselni.

Az alábbi videókban nemutatják a pápai ajándékot, illetve az új uralkodó életnagyságú csokoládé mellszobrát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás