promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálos döntést hozott III. Károly, olyat sütött ki, amire nem számítottak
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan felkapták a fejüket és nagyon kíváncsiak rá, vajon Gordon Ramsay mit szól mindehhez?

Ahogy közeledik III. Károly koronázásának dátuma, úgy kezd egyre jobban a tetőfokára hágni a felfokozott várakozás. Nem csak a szigetországban, de szerte a világban milliók várják lélegzetvisszafojtva a nagy eseményt. Sokáig csak a királyi család viszályaitól volt hangos a sajtó és azt találgatták az emberek, vajon a koronázás idejére képesek lesznek-e félretenni a családtagok nézeteltéréseiket, vagy az évszázad ünnepségéből minden idők legnagyobb botránya kerekedik. Most azonban már egészen más áll az érdeklődés középpontjában.

Nagyszabású esemény lesz, az nem is volt kérdés, de az utóbbi hetekben már mindenkit az izgatott a leginkább, hogy mely sztárok lesznek jelen az eseményen, illetve, hogy milyen földöntúli élvezeteket ígér az ünnepi menü. A második kérdésre végre megkaptuk a választ. Maga III. Károly és Kamilla döntött arról, hogy mi legyen a koronázás hivatalos étele.

Választásuk egy népszerű brit tavaszi fogásra esett, amely most „Koronázási Quiche” néven, a király ízlésének megfelelő formában kerülhet milliók asztalára. Viszonylag egyszerű és nem is túlzottan drága ételről van szó, amely valószínűleg jelzésértékű és azt szimbolizálja, hogy az új uralkodó szeretne közel állni a népéhez és kerüli a felesleges luxust. Mark Flanagan, a királyi séf alkotta meg ezt a szemnek is tetszetős kreációt, amely egy omlós tésztaágyra kerülő, tejszínes tojással elkészített lepény, sok-sok feltéttel. Megtalálható benne a spenót, a lóbab, a sajt és a tárkony, valamint némi szalonna, amit a vegetáriánusok kihagyhatnak, hiszen nélküle is ugyanolyan finom lesz az étel.

Egyetlen dologra viszont érdemes odafigyelni, amint arra a Mirror is felhívta az olvasók figyelmét, az egyik legfontosabb alapanyagnak számító lóbabra nagyon sokan allergiások, esetükben pedig akár halálos reakciót is kiválthat a fogyasztása. A lap szerint világszerte közel 400 millió embert érinthet kisebb-nagyobb mértékben ez a probléma. Rajtuk kívül viszont mindenkinek érdemes lehet megkóstolni ezt gusztusos és finom ételt, amely valószínűleg a Pokol konyhájából megismert sztárséf, Gordon Ramsay tetszését is megnyerné.

Sokan állítják meggyőződéssel, hogy egy közösen elfogyasztott finom étel képes lehet összehozni az embereket és elmélyíteni a barátságokat. Vajon ez a királyi családra is igaz lehet? Az új király is biztosan szeretné még látni kibékülni Vilmos és Harry hercegeket. A mindenki által imádott II. Erzsébet is ezt akarná és azt Katalin sem tagadhatja, hogy főnemesi rang ide, vagy oda, a férfiak szívéhez mindig a gyomrukon át vezet az út.

Az alábbi videóban bemutatják, hogyan kell elkészíteni a királyi fogást. Érdemes megnézni, hiszen egyáltalán nem bonyolult.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás