promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen rongyrázás III. Károly koronázásán: még a hintó is aranyból lesz
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A közelgő koronázás lázban tartja a világot. Sztár fellépők, pompa és ragyogás várható minden mennyiségben.

III. Károly közelgő koronázása már nem csupán a szigetországban élőket, hanem a fél világot lázban tartja. Mindenki azt találgatja, várható-e újabb botrány kedvenc királyi szappanoperájuk főszereplői között. Vilmos és Harry hercegek vajon szóba állnak egymással és a sokak által imádott Katalin képes lesz-e nyugodt higgadtságával összefogni az egyre jobban szétesni látszó családot? Megannyi kérdés, amire hamarosan választ kaphatunk, egy dolog azonban biztos: ez lesz az utóbbi évtizedek legpompázatosabb eseménye, amely felett még a galambok is csak ünneplőben repülhetnek át.

Egyre több információ lát napvilágot a jeles alkalomról, így szépen lassan kezd összeállni a kép arról, hogy mire is számíthatunk valójában. Persze azért szép számmal akadnak kérdőjelek. Nagyon sokan kíváncsiak például a fellépő sztárokra, de úgy tűnik, hogy még mindig nem állt össze a teljes program és továbbra is folynak az egyeztetések.

Több olyan név is kiszivárgott korábban, akiket állítólag fel szerettek volna kérni, hogy szerepeljenek a koronázási ünnepségen, de ők nemet mondtak. Állítólag legtöbbjük zsúfolt programjára hivatkozott, de valójában sokkal inkább a királyi család körüli botrányok lehetnek az elutasítás valódi oka. Azért nem kell félni attól, hogy nagy nevek nélkül maradjon ez a jeles alkalom.

Andrew Lloyd Webber például nem csupán részt vesz rajta, hanem a hírek szerint egy valódi, nagyzenekarra hangszerelt himnusszal készül az új uralkodó tiszteletére. A könnyűzenei életet is több ismert előadó képviselheti, a pletykák szerint jó esély van arra, hogy az ünnepség miatt újra összeálljon a Take That, valamint Lionel Richie, Danii és Kylie Minouge, illetve Olly Murs is a fellépők között lehet.

A fellépők mellett az ünnepség valódi főszereplője, persze az uralkodói pár mellett, a pompa és a ragyogás lesz. Egészen hihetetlen díszletek között fog sor kerülni az új uralkodó életének meghatározó napjára.

III. Károlyt a 17. századi Szent Edward-koronával koronázzák meg, melyet a szertartás végeztével lecserél a könnyebb, császári állami koronára. Camilla királynőt Mária királyné koronájával fogják megkoronázni és az elefántcsontból készült galambos botot fogja tartani.

A Buckingham-palotából a királyi pár a The Mallon, az Admiralitás ívén, a Trafalgar téren, a Whitehallon és a Parlament téren keresztül fog megérkezni a Westminster-apátságba. Odafelé vezető útjuk során a minden modern kényelemmel felszerelt Gyémánt Jubileumi Díszhintót fogják használni, amiben lengéscsillapító és légkondicionáló is helyet kapott, azonban visszafelé a BBC által is bemutatott, 1831 óta minden koronázáskor használt Arany Díszhintóban utaznak majd. Ez a ragyogó és pompázatos kocsi minden részletében a korábbi korok uralkodói pompáját idézi.

Akik szeretnének koccintani egyet az új uralkodó tiszteletére, azok ezt egy különleges sörrel is megtehetik. Egy élelmes vállalkozás ugyanis a koronázás alkalmából piacra dobta a Return of the king”, azaz a király visszatér fantázianévre hallgató terméküket.

Az alábbi videók a koronázási ünnepség pompázatos kellékeit mutatják be, többek között az aranyhintót és az uralkodói díszkardot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás