promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő videókon a királyi család arcpirító gazdagsága, ettől a többi uralkodó is garantáltan elsápad
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A királyi család mesés vagyonáról eddig is legendák szóltak, a videók megmutatják, hogy az igazság még sokkal durvább.

A brit uralkodói család olyan, mint a mesebeli hősök: mindenki ismeri őket, mindenki mást hallott róluk, de az igazi titkok nyomára csak kevesen bukkanhatnak. A közelgő koronázás, Harry és Vilmos hercegek vitái, valamint a botrányok révén gyakorlatilag bérelt helyük van a szigetországi újságok címlapjain, de van egy sokakat érdeklő kérdés, ami egy ideig talán kissé a háttérbe szorult, de igazából mindenkit ez foglalkoztat a legjobban. Milyen gazdagok valójában?

Elsőre sokan rávágnák, hogy nyilvánvalóan nagyon, de ezzel még nem sikerült megválaszolnunk a kérdést, sőt, a nagyon túlságosan is relatív fogalom. Jó eséllyel az, amit a nép gyermeke nagyon soknak gondol, még csak meg sem közelíti az igazságot. A valóságban minden jel arra mutat, hogy nem egyszerűen nagyon, hanem pestiesen fogalmazva piszkosul gazdagok. Olyan pompa és vagyon veszi körül őket, amit felfogni is nehéz és ennek csak egy része látható, ami mondhatni, hogy csupán a jéghegy csúcsa. A brit lapok próbáltak utánajárni, hogy mekkora összegekről lehet szó, sokan elsápadva fogják olvasni a kutatásuk eredményeit.

Kevés a brit királyi famíliánál jövedelmezőbb családi üzlet létezik a világon a Cosmopolitan cikke szerint, ráadásul a mai napig számos olyan törvény van életben, melyek mind a vagyon megmaradását segítik. Ezek közé tartozik, hogy III. Károlynak például a hétköznapi emberekkel ellentétben nem kellett örökösödési adót sem fizetni édesanyja, a néhai II. Erzsébet után, bár irigyeik csekély vígaszaként, legalább magánbevételei után adóznia kell.

Mindennél többet mond a Forbes magazin kimutatása, amely az új uralkodó vagyonát 200 milliárd forint körüli összegre becsüli, de ez eltörpül a család valódi vagyona mellett. Rangsoruk szerint az Apple, Google, Microsoft és Amazon után a brit királyi család a világ ötödik legértékesebb márkája. A BrandFinance 2017-ben készített összesítése alapján akkori értéken számolva 28 milliárd dollárnyi márkaértékről beszélhetünk, ami egészen elképesztő. Ennek körülbelül a harmada az, ami a család tagjainak személyes vagyona, de ez még így is hihetetlenül komoly gazdagságot jelent.

Nagyon ügyes és jól jövedelmező döntés volt, amit őseik a 18. században meghoztak: azaz a tényleges hatalomgyakorlásból kivonultak és csupán szimbolikus, illetve diplomáciai feladatokat tartottak meg. Ennek a döntésnek köszönhetően viszont sikerült elkerülniük azt, amit sok más európai uralkodóháznak nem, fennmaradni, ráadásul gondoskodni tudtak vagyonuk zavartalan továbbörökítéséről is.

Az alábbi videóban próbálnak kicsit mélyebbre ásni és a mérhetetlen gazdagság mellett bemutatják vagyonuk eredetének sötétebb titkait is. Érdemes megnézni, nagyon tanulságos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás