promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fény derült a királyi család mocskos titkaira, döbbenetes fotók rántották le a leplet róluk
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Senki sem számított ilyen botrányos állapotokra a pompa és ragyogás árnyékában. III. Károly király elit katonáinak laktanyája maga a földi pokol, patkányok és mocsok mindenhol.

A királyi család életére gondolva mindenkinek egyből a pompa, fény és ragyogás szavak ugranak be az elméjébe. Ez alighanem igaz is III. Károly király és közvetlen családtagjai vonatkozásában, de könnyen elképzelhető, hogy ha kicsit mélyebbre ásunk, akkor a környezetükben olyanra bukkanhatunk, amire kevésbé lehetnek büszkék.

A Buckingham Palota, a brit uralkodói család Londonban található rezidenciája méltán világhírű és közkedvelt turistacélpont. A saját mesterséges tóval is rendelkező hatalmas és díszes épületkomplexumot minden évben turisták hada keresi fel, ráadásul a palotában tartott fogadások, díszvacsorák és egyéb rendezvények keretében közel 50 ezer hivatalos látogatót fogadnak.

A királyi család eme ékkövétől alig háromszáz méterre található a híres Wellington Laktanya, amely a brit hadsereg öt legkiemelkedőbb ezredének, a Coldstream, a Grenadier, valamint az ír, skót és walesi gárdának ad otthont. Az itt elszállásolt elit katonák védik az uralkodót, családját és a Buckingham Palotát. Díszes katonai egyenruhájuk és fontos feladatuk miatt nagy tiszteletnek örvendenek a szigetországban, de a megbecsültség lehetséges, hogy nem része a katonai juttatási csomagjuknak.

A most kiszivárgott képek szerint a patinás laktanya maga a földi pokol. Olyan körülmények között kell élniük, amit egyikük a börtönnél is rosszabbnak ír le. Ahogy fogalmazott:

„Kívülről remekül néz ki az épület, amit minden turista szívesen fényképezget, azonban bent mindenhol kosz és mocsok van. El sem hinnék, milyen körülmények között élnek odabent a katonák”.

A Daily Mail által nyilvánosságra hozott képek valóban horrorisztikus állapotokat mutatnak. A szobákban hegyekben áll a szemét, a kukákban döglött patkányok, míg a folyosón halott madarak tetemei hevernek, a mellékhelyiségeket pedig láthatólag sosem takarítják.

A vezetőiknek hiába teszik szóvá a rettenetes helyzetet, oda sem figyelnek a panaszaikra, ráadásul még a fizetésük is igen alacsony. A magán biztonsági cégek legalább a kétszeresét fizetik annak, mint a királyi seregben. Ezek után nem csoda, hogy sokan otthagyják ezt a korábban nagy presztízsű pályát. Természetesen nem a királyi család feladata az ilyen ügyekkel foglalkozni, de katonák vezetői nem tehetnék meg azt, hogy felelőtlenségük révén szégyent hozzanak magukra és a koronára.

Az alábbi videóban megteinthetjük, hogy mekkora a kontraszt a laktanya és a királyi palota pompája közöt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás