promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új király taszíthatja le a trónról III. Károlyt, a britek teljesen ledöbbentek
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha igazak a jóslatok, minden megváltozhat a brit királyi családban.

Rohamosan közeleg Károly királlyá koronázása, és ennek kapcsán meglehetősen érdekes dolgokra derült fény. A híres reneszánszkori látnok, Nostradamus ugyanis azt jósolja, hogy a 74 éves Károlyt váratlanul le fogja váltani egy új király, mégpedig egy olyan, akire senki sem számít – sokak szerint Harryre utal a jóslat.

Most, hogy már csak 10 nap van hátra a május 6-i várva várt koronázásig, a briteknél egy író, Mario Reading korábbi könyvére került a hangsúly. Mario Reading 2005-ben megjelent könyve újraértelmezi Nostradamus közel 450 évvel ezelőtti jóslatait.

Az ikonikus 16. századi asztrológus elmélkedései szerint Károly válása Diana hercegnétől széles körű rosszallást válthat ki a tömegekből, olyannyira, hogy ez azt is jelentheti, hogy az új király lemondásra kényszerülhet.

Azt írja, hogy az 1555-ös prófétai versek

"egy olyan ember trónra lépését jósolják, aki soha nem számított arra, hogy király lesz".

Egyesek azt állítják, hogy ez Harryre, Sussex hercegére utalhat, aki sok bizonytalanság után, de végül jelen lesz az apja, III. Károly király koronázásán.

Ugyan természetesen Harry herceg felesége, Meghan Markle is meghívót kapott a koronázásra, de egy ideig nem válaszolt a meghívásra, ami vad találgatásokhoz vezetett. Meghan, Sussex hercegnéje úgy döntött, hogy az amerikai otthonukban, a kaliforniai Montecitóban marad, mert kisfiuknak is akkor lesz a születésnapja.

Reading Nostradamus írásainak segítségével megmondta a királynő tavaly őszi, 2022-es halálát is:

"A bevezető szerint II. Erzsébet királynő 2022 körül, körülbelül kilencvenhat éves korában fog meghalni, öt évvel rövidebb időre, mint az édesanyja".

Reading hozzáteszi:

"Károly herceg 2022-ben hetvennégy éves lesz, amikor átveszi a trónt, de a brit lakosság egy bizonyos része még mindig neheztel rá a Diana walesi hercegnétől való válása után".

Azt találgatta, hogy III. Károly király előrehaladott kora azt jelentheti, hogy nem sokáig tarthat, amíg átadja a hatalmat Vilmosnak, de egy évvel később egy újabb értelmezést adott ki. Egy 2006-os felülvizsgált olvasatban ismét a Nostradamus-sorozatot elemezgette:

"Egy olyan ember lép majd a király helyébe, aki soha nem számított arra, hogy király lesz".

A britek rögtön el is kezdtek spekulálni:

"Vajon ez azt jelenti, hogy Vilmos herceg, aki elvárta volna, hogy az apja utódja legyen, már nincs a képben?"

Reading hozzátette, hogy ez azt jelentheti, hogy:

„ha Vilmos herceg valamilyen ismeretlen okból majd nem tudná elfoglalni a trónt, akkor nagy eséllyel Harry herceg lesz helyette a király. Akkor ő lenne IX. Henrik király, mindössze 38 évesen”.

Forrás: Daily Star.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás