promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Túszt ejtettek a pápuai kannibálok - a mentőakció katonái titokzatos módon eltűntek
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az új-zélandi túszból hamar a szeparatista kannibálok eledele lehet, ha nem sikerülnek a tárgyalások.

Hatalmas diplomáciai botrányt okoz Új-Zéland és Indonézia között, hogy az utóbbi kormánya nem tudja kiszabadítani a helyi pápua lázadók kezei közé került pilótát, Phillip Mehrtens-t. A pilóta még februárban egy Nyugat-Pápua régióban megejtett landolása után lett a szeparatista lázadók túsza, kisrepülőjét még azonnal fel is gyújtották a nem túl bizalomgerjesztő terroristák. Azóta pedig búvóhelyről búvóhelyre hurcolják magukkal az eszetlen gépfegyverekkel és klottgatyával ellátott egykor volt kannibálok leszármazottai. 

Az új-zélandiak elégedetlensége ellenére azonban a hírek szerint egyáltalán nem tétlen a dél-kelet ázsiai ország vezetése. A CNN értesülése szerint az illetékes katonai vezetők már egy speciális alakulatot is a környékre küldtek a túszmentés érdekében. Igaz, a pletykák szerint ez egyelőre teljes kudarcként értékelhető, lévén a függetlenségükért küzdő harcosok bejelentették, hogy az egész osztagot megsemmisítették. Azonban a helyi kormány derít egyelőre, lévén csak egyetlen katonájuk halálát ismerték el. A többieket eltűntként hajlandók csak számon tartani, miközben szinte biztos, hogy odavesztek a teljeskörü helyismerettel rendelkező ellenféllel szemben.

Az indonéz kormány állítja, hogy a környéket teljesen ellenőrzése alatt tartja, sőt, szinte még az eltűnt pilóta hollétével is tisztában vannak, köszönhetően a műholdas megfigyelő rendszerüknek. Kérdés, hogy akkor mégis mire várnak az immár két hónapja eltűnt Phillip Mehrtens életét kockáztatva. Ráadásul a párbeszédbe beszálltak a szeparatisták is, akik azért rabolták el a férfit, és lőtték le a katonákat, mert a függetlenségük mellett igazságot akarnak egy korábbi, általuk elszenvedett mészárlásért. 

Egyelőre nincs hírünk arról, hogy a pilóta mikor lehet újra szabad.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás