promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok egykori kedvenc pucér hajadonja, Brooke Shields sokkoló titkokról rántja le a leplet a róla készült dokumentumfilmben
Borítókép:  profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Brooke Shields bebizonyítja, hogy a szépség nem mindig csak ürességgel jár.

A 80-as, 90-es évek természetes szépségű bombázója, akit egykor a világ legszebb nőjeként is emlegettek, Brooke Shields ismét hallatott magáról. Pamela Andersonhoz hasonlóan A kék lagúna sztárja is egy dokumentumfilmben mesél kívülről tökéletesnek tűnő életéről, de a dokumentumfilm megnézése után egy egészen más véleményünk lehet majd Brooke Shieldsről és az őt körülvevő világról. 

A modellből lett színésznő kendőzetlen őszinteséggel mesél életéről, egészen gyerekkorától kezdve, krónikusan alholista anyján át a rajta dühkitörésekkel uralkodó volt férjéig, Andre Agassi-ig. 

A 2 részes dokumentumfilm a "Pretty Baby" címet kapta ="Csinos kislány", mely az egyik filmszerepére utal, amiben 11 évesen meztelenre kellett vetkőznie, és egy gyermekprostituáltat alakított benne. 

Brooke Shields szépségétől már babakorától el voltak ájulva, anyja pedig már Brooke születésekor elhatározta, hogy sztárt csinál a lányából. A kislány Brooke olyannyira hozzászokott már gyerekként a kamerákhoz és a fényképezőgépekhez, hogy teljes természetességgel tudott előttük mozogni, és sokszor színészileg is élevezte ezeket a szerepeket. A filmekből azonban kiderül, hogy a szép arcán és a csinos testén kívül már tiniként is rengeteg érték volt benne, csak Hollywood nem engedte ezeket érvényesülni. A színésznő 15 évesen pecsételte meg sorsát, mikor A kék lagúnában játszott egy első szerelmet megtaoasztaló tinit, aki egy lakatlan szigeten ragad egy fiúval (Christopher Atkins). Ebben a filmben volt már komolyabb csókjelenet és szexjelenet is, de a való életben Brooke még szűz volt és nem igazán érdekelték a fiúk.

A szerep után mégis mindenki megbélyegezte őt és az anyját hibáztatták, hogy engedheti a lányának, hogy ilyenben szerepeljen. Ez a film még a Pretty Babynél is nagyobb indulatokat váltott ki, ugyanakkor Magyarország férfilakossága is ebben a filmben szeretett bele 40 évvel ezelőtt. Aztán Brooke egyetemre ment és bár akkor még nem hitt magában, rájött, hogy vannak saját gondolatai, és ezekért lassan el is kezdett kiállni. 

A dokufilm első része Shields gyerek és tinikora köré épül, kiderül, melyben kiderül, hogy az anyja betegesen csüngött rajta, nem engedte önállóan dönteni szinte semmiben, és alkoholproblémái miatt Brooke-nak kellett róla gondoskodnia már tiniként is. A második részben viszont már jelenlegi életéig kísérhetjük figyelemmel sorsának alakulását.

A második rész szinte rögtön egy erős felütéssel indul, amiben kiderül,hogy fiatal felnőttként megerőszakolta egy olyan ember, akiben ő megbízott és ez rányomta későbbi életére a bélyegét. 

Rosszul sikerült párkapcsolatairól is őszintén beszél, első szerelméről Dean Cainnel, Andre Agassival való viharos házasságáról és a teniszező beteges féltékenykedéséről a Jóbarátok epizód miatt, amiben Brooke egy őrült rajongót játszott, és megmutatta humoros oldalát. 

A videó itt látható:

Brooke elmeséli, hogy miután Agassi látta ezt a jelenetet, őrjöngött és összetörte az összes kupáját majd faképnél hagyta őt. 

Arról is mesél a dokuban, hogy milyen nehezen esett teherbe és amikor végre sikerült, elvetélt. Aztán később újra terhes lett, de akkor meg szülés utáni depresszióval küszködött. 

"Volt, hogy arról fantáziáltam, hogy a gyereket falhoz dobják és élettelenül hever a földön. De volt, hogy késeket akartam beleszúrni"

-mondja a sokkoló mondatokat a színésznő, aki gyógyszeres kezelésre szorult emiatt annak idején. Végül legyőzte a depressziót és 2. gyerekének születését már sokkal jobban viselte. Könyvet is írt erről, Tom Cruiseszal is összeveszett, aki megvádolta, hogy rosszul tette, hogy tablettákat szedett és elég lett volna vitamikoat szednie szerinte ( de a nők világszerte nekimentek ezért Cruisnenak.) Shields egyedülálló módon azt is elérte, hogy módosítsanak egy anyákat védő törvényt is, és vizsgáltassák ki a szülés utáni depresszió lehetőségét minden nőnél Amerikában, tehát rengeteg nőnek segítséget nyújtott így, aki hasonló problémával küzd. 

Magyarországon, a Disney+on található meg a 2 részes dokumentumfilm, és tényleg ajánljuk megnézésre, hiszen sokkolóan bebizonytja, hogy milyen felszínes dolgok alapján ítélünk még ma is sokszor, és kizártnak tartjuk, hogy aki szép, az egyben lehet eszes és vicces is. 

A most 57 éves, mai napig plasztikmentes és gyönyörű Brooke Shields példája bebizonyította, hogy lehet. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás