promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy amerikai elmondta, mi sokkolta őt Magyarországon a legjobban - nem erre gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A YouTube akkor is egy aranybánya, ha szeretnénk megnézni, hogy a külföldiek mit gondolnak rólunk.

A legnagyobb közösségi videómegosztó oldalon, a YouTube-on nagyon sok videó van fent, amit turisták profi utazók készítettek, és nagyon könnyed formába öntve beszélnek benne egy-egy város, ország, desztináció vagy látványosság legérdekesebb dolgairól. A toplisták elképesztően egyszerű formában világíthatnak rá egy-egy nép fura dolgaira, amelyek a kívülállónak furcsa lehet, pedig mi, belülről és magunktól nem is vennénk észre.

Néha pedig arra is nagyon jók, hogy az idegen országokba látogatóknak elmeséljék, hogy valójában mi az, amit nem illik az adott országban megcsinálni, merthogy olyan kulturális tiltás vagy hagyomány részei, amelyeknek különleges szabályai vannak. Vagy csupán valamiféle történelmi meghatározottság.

Az amerikai Wolters World nevű oldal és vlog (amelynek tulajdonosa Mark Wolters) utazási tippeket ad a YouTube-on egyszerű formában és nagyon szórakoztatóan. Magyarország kapcsán egy 10-es "sokkoló" listában gyűjtötte össze a furcsaságokat, amelyek amolyan történelmi vagy földrajzi, esetleg kultrális kuriózumok, amire sokan nem is gondolnak akkor, amikor Magyarországra jönnek. A vlogger viszont segít, és a segítség elképesztően hasznos, hiszen hosszabb formában is kifejti ezeket az észrevételeit.

Szóba kerül természetesen a paprikás csirke, illetve a gyönörű magyar lányok is, az első helyen azonban az egyik legnagyobb történelmi tragédiánk van:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás