promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A zsémbes Bill Murray 34 évig ugyanazt a napot élte át egy időcsapdában – még mindig igazi kultikus alkotás az Idétlen időkig
Borítókép:  profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bill Murray karaktere olyan jellemformálódáson megy át, amit kevés más filmben látni. 

Az "Idétlen időkig" egy 1993-ban bemutatott romantikus vígjáték, amelyet Harold Ramis rendezett, és Bill Murray és Andie MacDowell főszereplésével készült.  Bár a magyar címe iszonyat bénán hangzik a fil zseniális. A történet a meteorológus morgós és zsémbes természetű Phil Connors-ról szól, aki kénytelen újra és újra átélni ugyanazt a napot, amíg végül megtanul valami fontosat az életről és a szeretetről. A film eredeti címe "Groundhog Day" és a mormotára utal, aki februárban előbújik téli álmából. 

Az első benyomásom az "Idétlen időkig"-ről az volt, hogy ez egy remekül összerakott film, amely a vicces jelenetek és a szívbemarkoló pillanatok egyensúlyát tartja fenn. A film megjelenítése kifogástalan, a történet kidolgozása pedig remek. Azt is szeretném kiemelni, hogy a szereplők teljesítménye is kiváló. Bill Murray remekül alakítja Phil Connors-t, és Andie MacDowell is nagyszerű a szerelmi érdek főszerepében. A film egy percre sem unalmas, hiába játszódik le újra és újra ugyanaz a nap. 

Az "Idétlen időkig" egy olyan film, amely könnyedén elvarázsolja a nézőt. A szórakoztató történet és a felejthetetlen karakterek mellett a film egy mélyebb üzenettel is rendelkezik: arról, hogy az élet arról szól, hogy megtanuljunk szeretni és tisztelni másokat. A film végül arra ösztönzi a nézőt, hogy értékelje az életet és azokat az embereket, akik fontosak neki. És erre manapság jobban szükségünk lehet, mint valaha. 

Összességében az "Idétlen időkig" egy nagyszerű film, amelyet bárki élvezni fog. Ha keresel egy romantikus, vicces és elgondolkodtató filmet, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod ezt a klasszikust.

Az, pedig hogy az "Idétlen időkig" minden idők egyik legzseniálisabb filmje, a maga idejében is számos tényező miatt volt.

Először is, a film egy rendkívül eredeti és egyedi ötlet alapján készült, amelyet a rendező Harold Ramis és az író Danny Rubin dolgozott ki. A történet egyszerre volt vicces, szórakoztató és elgondolkodtató, és olyan témákat érintett, mint a másokkal való kapcsolat, a szeretet, a változás és az élet értelme. Az ötlet egyedisége és a témák megfogalmazása rendkívül hatásosan lett ábrázolva a filmen.

Másodszor, a színészválasztás is kiváló volt. Bill Murray alakítása Phil Connors karakterében magával ragadó volt, aki a kezdteben utálatos és sokak által csak idiótának titulált karakter fejlődését és érzelmi utazását nagyon is hihetővé tette. Andie MacDowell és Chris Elliott is remekül játszottak, és a mellékszereplők is kiválóak voltak.

Harmadszor, a rendezés és a forgatókönyv is kiemelkedő volt. Harold Ramis rendezőként és forgatókönyvíróként is remekül dolgozott, és sikerült tökéletes egyensúlyt találni a humor és az érzelmi mélység között.

Végül, de nem utolsó sorban, az "Idétlen időkig" olyan időtlen témákat érint, amelyek még mindig aktuálisak maradnak. Az emberek mindig keresik az élet értelmét és a boldogságot, és ezek az örök témák mindig relevánsak maradnak az emberek életében.

Összességében, az "Idétlen időkig" azért lehet az egyik legzseniálisabb film, mert egyedi ötletre, remek szereplőkre, kiváló rendezésre és forgatókönyvre épül, és az általa érintett témák valóban örök érvényűek és a 2023-as ember is megérti. 

Érdekességként kiszámolták, hogy minden reális körülményt figyelembe véve Bill Murray karakterének a mormotanapja körülbelül 34 évig tarthatott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás