promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Adam Sandler új filmjét imádni fogják a magyarok, a szemünk láttára válik kőkemény akcióhőssé
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Gyagyás gyilkosság 2 Adam Sandler jobb filmjei közé tartozik, tökéletesen kikapcsolja az agyunkat 1,5 órára.

2019-ben nagy sikert aratott Netflixen a Gyagyás gyilkosság című krimi-komédia, ami Adam Sandler sokadik filmje volt már a streamingszolgáltató megrendelésére. A közönségnek nagyon bejött, hogy egy izgalmas, rejtélyes gyilkosságot kellett felgöngyölítenie a komikusnak, ráadásul Jennifer Aniston társaságában. Az alkotás nem volt éppenséggel a legokosabb, legminőségibb darab, de nagyon jót lehetett rajta szórakozni – a Netflix szinte rögtön berendelte a folytatást, ami 4 év után végre megérkezett.

A Gyagyás gyilkosság 2-ben a Spitz házaspár egy kicsit szenved, ugyanis a magánnyomozó irodájuk nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, éppen ezért nagyon jókor jön a régi barátjuk, a maharadzsa meghívása az álomesküvőjére, hiszen rájuk fér már egy kis pihenés – de minden rémálommá válik, mikor elrabolják őt, hőseink pedig hiába próbálnak segíteni, ismét gyanúba keverednek, így mindent meg kell tenniük, hogy tisztázzák a nevüket, és megmentsék a maharadzsát.

Aki látta az első részt, az pontosan tudja, hogy a krimi vonal nem volt túl erős, de legalább voltak benne élvezetes csavarok, a humor pedig működőképes volt, és ez leginkább Adam Sandlernek és Jennifer Anistonnak volt köszönhető, hiszen látványosan élvezték a közös munkát, és ezt érezni is lehetett rajtuk – nos, a Gyagyás gyilkosság 2 határozott fejlődést mutat az elődjéhez képest, de még így sem az év vígjátéka.


Kép: Profimedia

Kezdjük azzal, hogy Adam Sandler és Jennifer Aniston még mindig jó párost alkotnak, remek a ritmusuk, szépen kiegészítik egymást a kisugárzásukkal, komikus időzítésükkel. És mivel ők az alkotás szíve és lelke, így miattuk működik az egész, akármennyire is logikátlan sokszor a cselekmény – bár az első részt is jegyző forgatókönyvíró, James Vanderbilt (Sikoly 6.) most próbált egy kicsit izgalmasabb sztorit összehozni, és ez sikerült is neki.

Érezni, hogy a Gyagyás gyilkosság 2 sokkal igényesebb, mint az előző rész, mintha több pénzt szántak volna rá. Ez leginkább az akciójelenetek minőségén látszódik, ugyanis azok határozottan jók lettek, csúcspontjai a filmnek – sőt, Adam Sandler konkrétan a szemünk láttára válik kőkemény akcióhőssé egy furgonos jelenetben, ahol egy bőrönddel bunyózik elég vadul a rosszfiúkkal.

Természetesen a komédia is szokás szerint a helyén van, jókat lehet nevetni pár jeleneten még úgy is, hogy ez a film azért nem a humor fellegvára, szóval egy pillanatig se számoljunk azzal, hogy gondolkodnunk kell – vagyis egy tipikus Adam Sandler alkotásról van szó, ami nagyon meghálálja, ha kikapcsoljuk az agyunkat, és csak úszunk az árral, miközben hagyjuk, hogy a színész szórakoztasson minket a nem túl okos marhaságaival.


Kép: Profimedia

Van egy rossz hírünk azoknak, akik nehezményezték az első résznél, hogy nincsenek rendesen kidolgozva a karakterek, illetve, hogy a történetnek nincs sok értelme, ugyanis ez továbbra is igaz, de legalább most sokkal élvezetesebb és érdekesebb az élmény, és nem olyan otrombák a hibák. Félreértés ne essék, továbbra is bőven vannak, de most könnyebb elnézni őket, mert érezhetően több energiát fektettek a készítők abba, hogy a végtermék jobb legyen.

A Gyagyás gyilkosság 2 jobb lett, mint az első rész, helyenként piszok szórakoztató, az akciójelenetek pedig meglepően jók, szóval határozott fejlődés az előző filmhez képest. Adam Sandler és Jennifer Aniston továbbra is szuperek együtt, bőven lehet nevetni rajtuk, de azért ne várjunk egy csúcsvígjátékot, hiszen hiába tartozik ez a komikus, illetve a Netflix jobb komédiái közé, összességében még mindig nem egy olyan alkotásról van szó, ami bármilyen szinten is maradandó, vagy kiemelkedő lenne.

Adam Sandler nem fog csalódást okozni a magyar rajongóinak, hiszen a Gyagyás gyilkosság 2 vicces, izgalmas és csavaros, szóval jó élmény, de nem szabad sokat várnunk tőle. Elég, ha csak azzal az elvárással ülünk le elé, hogy kikapcsolja az agyunkat 1,5 órára, mivel azt tökéletesen teljesíti, manapság pedig már ezért is hálásak lehetünk egy hosszú, átdolgozott nap után, amikor csak egy faék egyszerűségű, agykímélő vígjátékra vágyunk.

A Gyagyás gyilkosság 2 már elérhető Netflixen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás