promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre egy szuperhősös film, ami megéri a mozijegy árát - Shazam! az egész családot elvarázsolja
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Shazam! folytatása szórakoztató, látványos és szerethető, a Marvelnek lenne mit tanulnia a DC-től.

Pár éve még a Marvel filmekért volt oda mindenki, a közönség jelentős része pedig kiröhögte a DC-t, amiért megpróbálja utánozni a rivális stúdiót. Most egy kicsit fordult a kocka, hiszen a Marvel legutóbbi alkotásai nagy csalódást okoztak, míg a DC végre megtalálta a számára megfelelő hangnemet, ami a közönséggel is összhangban van – kár, hogy az új vezetőség most mindent felborít, de szerencsére előtte még mozikba került a 2019-es Shazam! folytatása.

A Shazam! első részét rengetegen szerették a kicsit gyerekesen szórakoztató mivolta miatt, de a legtöbb negatív kritikát is pontosan ez okozta. Az ember vagy vevő az ilyen humorra, vagy nem, de a bevételi adatok alapján a legtöbb néző nagyon jól szórakozott David F. Sandberg alkotásán, amiben megismerhettük Billy Batsont, az állami gondozásban lévő tinisrácot, aki varázserőt kap egy varázslótól, és onnantól kezdve képes felnőtt szuperhőssé változni, amikor csak azt kiáltja, hogy: Shazam! – az alkotás végén pedig a fogadott testvéreivel is megosztja az erejét, ezzel is azt üzenve, hogy a család a legfontosabb.

Nos, 4 év után végre megérkezett a várva várt folytatás, a Shazam! Az istenek haragja, amiben visszatértek az eredeti színészek és készítők is, ez pedig általában elég bizalomgerjesztő tud lenni.

Fiatal hőseink most istennők ellen küzdenek, akik vissza akarják kapni a Shazam!-ék által birtokolt varázserőt, és közben egyáltalán nem érdekli őket, ha hullanak az ártatlan emberek – így a csapatnak mindent meg kell tennie azért, hogy megmentsék a világot, és persze a családot is, de ezúttal fel kell készülniük arra, hogy nem lesz olyan könnyű legyőzni a gonoszokat, mint eddig.


Kép: Profimedia

Zachary Levi továbbra is tökéletes Shazam! szerepében, kellően gyermeteg és szerethető, rutinosan vitte el a hátán az egész filmet. A fiatal fogadott testvérét, Freddyt alakító Jack Dylan Grazer az, aki még igazán kiemelkedik a színészek közül, hiszen profin szórja a poénokat, az alakítása pedig egyszerre vicces és megható. Shazam! és Freddy duója tölti fel lélekkel az egész filmet, ami ennek köszönhetően még a hibái ellenére is végig működik.

A Shazam! Az istenek haragja hollywoodi blockbusterként nem tér le a jól megszokott útról, vagyis egy olyan folytatás, ami látványosabb, hangosabb, akciódúsabb és minden tekintetben nagyobb.

Általában pont ezzel szokták megfojtani a filmet a készítők, de itt most szerencsére nem így van, hiszen David F. Sandberg a nagyobb költségvetésből csak hatalmasabb játszóteret épített magának, de közben nem felejtette el, hogy a Shazam! első része is a szív, lélek és az emberi pillanatok miatt volt jó – és azok a második részben is bőven megvannak.

Ez az alkotás érthető módon kicsit komolyabb, mint az elődje, de ugyanolyan játékos, ártatlan és egyszerű, és ezt most a lehető legjobb értelemben kell érteni. Nincsenek túlbonyolítva a dolgok, minden a helyén van, könnyen fogyasztható és kielégítő a végeredmény. Ez a film pontosan tudja, hogy mi akar lenni, és azt példásan teljesíti is: igazi családi kikapcsolódás, ami nem nézi hülyének se a gyerekeket, se a felnőtteket.


Kép: Profimedia

Az alkotás gyengepontjai egyértelműen a főgonoszok, Lucy Liu például élete talán legrosszabb alakítását nyújtja, Helen Mirren meg csak a kötelezőt hozza. Ahogy az lenni szokott, a film utolsó, nagy összecsapása egy gigantikus effekthalmaz, de mivel ez műfaji sajátosság, így nem szabad megorrolnunk David F. Sandbergre, aki ráadásul minden hibáját tudja kompenzálni fantasztikus poénokkal, és azzal, hogy helyén kezeli a dolgokat – végre egy olyan hőst kapunk, aki valódi hőstettre és a fejlődésre is képes.

A Shazam! Az istenek haragja egy olyan szuperhősös film, ami megéri a mozijegy árát. Tökéletes családi szórakozás: vicces, látványos, tanulságos és tele van szívvel-lélekkel.

David F. Sandbergnek sikerült megtörnie a folytatások átkát, ugyanis ez az alkotás legalább olyan jó, mint az első rész volt. Sőt, talán még jobb is, hiszen képes volt tovább építeni a saját világát úgy, hogy az csak érdekesebb legyen, szóval le a kalappal.

Ha valaki szeretne egy valóban jó, élvezetes szuperhősös filmet nézni, az bátran adjon esélyt a Shazam! folytatásának, hiszen eddig ez az év egyik legkellemesebb mozis élménye, ami nem hagy minket cserben, ha nevetni és izgulni akarunk egy olyan hősért, akiért érdemes is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás