promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehetetlen felismerni: Így néz ki 58 évesen Csillagkapu tetováltfejű harcosa, a mindig hatalmas bottal mászkáló Jaffa katona, Teal'c
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sorozat ugyan már 16 éve véget ért, Magyarországon is milliók emlékezhetnek rá, a tetováltfejű harcosra mindenképp.

Az szinte biztos, hogy milliók eszébe jut még a Csillagkapu sorozat, amely eredetileg az Amerikai Egyesült Államokban 1997 és 2007 között futott a képernyőkön. És a kilencvenes évek végén már Magyarországon is láthattuk, a sorozat összefüggésben állt az 1994-ben bemutattot Csillagkapu című filmmel. A szériában hőseink szinte minden részben átkelnek a legendás csodagépezeten, majd egy másik bolygót vesznek szemügyre. És akkor jönnek a konfliktusok.

A sorozat központi részét egy titkos bázis, illetve a CSK-1 nevű elit alakulat képezi, amelynek vezetője Jack O'Neill, akit Richard Dean Anderson alakít a filmben. Őt még a kilencvenes évekből Magyarországon a MacGyver című sorozatból is ismerhetjük. A Csillagkapu története amúgy a második világháborúban kezdődik, ekkor találják a föld alatt a rejtélyes gépezetet, majd csak a kilencvenes évek elején kezdik azt tendenciózusan használni a történet szerint.

A sorozatból amúgy spin-off széria is készült, amely az Atlantisz névre hallgatott.

A széria jellegzetes figurája volt Teal'c, akit Christopher Judge alakított, ő a szériában a szerepe szerint nem ember volt, hanem egy idegen fajhoz tartozott, viszont Richard Dean Anderson csapatát erősítette. A figura jellegzetességei, merthogy több is volt neki, a homlokon elhelyezett tetoválás, illetve egy hatalmas, bot alakú fegyver. Teal'c apját még korábban megölik a goauldok, és ő bosszút fogad, ezért csatlakozik az emberekhez.

Így néz ki most a harcost alakító színész, Christopher Judge, aki amúgy korábban szerepelt a Batman: Sötét lovag című filmben is, illetve az új God of War című játékban Kratos hangját kölcsönzi:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás