promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szívszaggató látvány: így néz ki Bud Spencer sírja, óriási magyar zászlót is találunk mindig mellette

Szívszaggató látvány: így néz ki Bud Spencer sírja, óriási magyar zászlót is találunk mindig mellette

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Szomorú, de már 7 éve nincs köztünk a magyarok egyik kedvenc színésze, a zseniális Bud Spencer.

Bud Spencer és Terence Hill neve kapcsán mindenkinek eszébe jutnak a páros legjobb filmjei, amint a négy szó hallatszik, már ott is van a fejünkben A nincs kettő négy nélkül, A kincs, ami nincs, A nyomás utána vagy éppen Az ördög jobb és bal keze című alkotások. A két híres olasz színésznek amúgy összesen 18 közös filmje van, és ezekből van egy nagyon is régi, illetve ősi, nagyon nem is ismerik Magyarországon, illetve még nem is a művészneveiken szerepeltek benne. Ez a Hannibál című film, amelyben az egyikük barbár vezért, míg a másikuk római katonát játszik. 

Korábban a Promotions-ön csináltunk egy szavazást, ahol ti szavazhattatok arról, hogy éppen szerintetek melyik a legjobb filmjük, számotokra melyik az abszolút kedvenc. És ebbeől a szavazsából ki is rajzolódik az, hogy melyik lehet a magyarok kedvenc filmje. Szóval, a listán már nagyon régóta első helyen áll egy film, amely nagyon vezet, és mind közül kitűnik a pontszámaival.

A 86 éves korában elhunyt Bud Spencer sírja igazi zarándokhely, amelyet rengetegen keresnek fel évről évre. A Verano temetőben elhelyezett családi sírboltban mindig vannak elhelyezve emléktárgyak, ha rákerestek az interneten sokszor maguk a rajongók is feltőltenek képeket a helyszínről. Szinte a legtöbb képen, ami felkerül az internetre, látszódik, hogy mindig ott van valahol a sírboltban egy magyar zászló, legtöbbször pedig központi helyen látszódik a trikolór. A magyarok számára igazi zarándokhely tehát a helyszín, és szívszaggató érzés a nagy sztár sírja mellett állni.

A Verano temető Rómában található, így nagyon sokan ellátogatnak ide, ha épp az olasz fővárosban tartózkodnak. A sír a temető bejáratától messzebb heylezkedik el, és azért is nhezebb megtalálni, hiszen a sírkamra felirata a felesége családja nevét említi.

Egy hírességek sírhelyeivel foglalkozó blog korábban csinált is körképet a Verano temetőben, ahol többek között Bud Spencer sírhelyét is felkereste: