promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok milliói ismerték: Így néz ki 79 évesen a leghíresebb magyar film, a Mephisto főszereplője, Klaus Maria Brandauer
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Mephisto című filmet már több mint 40 éve mutatták be, hatalmas siker volt, Oscar-díjat is nyert.

Valószínűleg senkinek nem kell bemutatnunk Szabó István zseniális alkotását, a Mephistot, amely egy univerzális témáról szól, így felette áll népeknek, nemzeteknek, nem kötik gúzsba a határok, a tér, de még az idő sem.

A Mephisto az elnyomásról, a szabadságról, a diktatúráról, a művészetről, a hatalomvágyról és az erős karriervágyról szól, miközben egy történeli sztoriba ágyazza főszereplőit. A film amúgy Klaus Mann regényéből készült, és az egyik leghíresebb magyar film a mai napig. A forgatás amúgy még 1980-ban volt, többek között Budapesten, Párizsban és Hamburgban, így aki nézi a filmet, elképesztően sok részben ismerheti fel a magyar főváros ikonikus épületeit, amelyek persze egészen más hivatalok szerepében tetszelegnek az alkotásban.

A film végül 1982-ban elnyerte a legjobb idegen nyelvű alkotásnak járó Oscar-díjat Hollywoodban. Később pedig bekerült a legjobb 53 magyar film panteonjába is.

A film főszerepét Klaus Maria Brandauer viszi, aki Hendrik Höfgen szerepét alakítja a filmben. A színész később Golden Globe-díjat is kapott. Klaus Maria Brandauernek ez volt az első komoly főszerepe, így karrierje is óriási lökést kapott a Mephistoban. Később több Szabó István rendezte, híres magyar történelmi alkotásban is feltűnt, többek között a Hanussen című alkotásban, illetve a Redl ezredes című filmben is.

Így néz ki most a színész:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás