promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
69 éves mosolygós idős hölgy lett az Egy rém rendes család vörös nehézbombázójából, így néz ki most Peggy Bundy
Borítókép:  ©Fox Network/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

26 éve fejeződött be minden idők egyik legikonikusabb sorozata, a szereplők pedig jócskán megváltoztak.

Az Egy rém rendes család című sorozat az 1980-as és 90-es években volt rendkívül népszerű az Egyesült Államokban és más országokban, így Magyarországon is (bár nálunk csak később). A széria pontosan 1987 áprilisától futott 1987 júniusáig, így pedig összesen 11 éveadot élt meg, és 259 epizód készült el kedvenc színészeink főszereplésével. A sorozat az amerikai sitcomtörténelem nagykönyvébe is beírta a nevét, nemcsak népszerűsége után, hanem hosszúságával is. Minden idők leghosszabb sitcomjainak listáján is nagyon előkelő helyet foglal el. A szereplők közül is nagyon sokan futottak be karriert a sorozat után is, a leginkább Christina Applegate lett híres.

A széria népszerűsége számos körülményre és adottságra néz vissza, illetve a szereplők és rendezők, no meg az írók tehetségének is köszönhető. Vicces és szórakoztató volt, a sorozat jól bént a humoros helyzetekkel, ráadásul a karakterek is folyton abszurd helyzetekbe navigálták magukat, amelyekből csak még nagyobb abszurditás árán tudtak szabaulni. Az egész sorozat alapja az volt, hogy bemutassa egy átlagos amerikai család mindennapjait és problémáit, de ezt olyan szórakoztató módon tette, hogy az emberek imádták. A karakterek is kiemelkedően jók voltak, hiszen mindenki tudott azonosulni valamelyikükkel.

Mi volt még a szuperképessége?

A provokatív tartalom. A sorozat sokszor provokatív és ellentmondásos témákat dolgozott fel, mint például a nemi szerepek, a drogok és az iskolai erőszak. A széria egyúttal elősegítette a vitát, egyenesen disputát kezdeményezett az ilyen témákról, és talán némely szituban segített is megváltoztatni a társadalmi normákat.

A szereplők 26 év alat elképesztő, hogy mennyit változtak, és mindegyik szereplő közül talán Katey Sagal, azaz Peggy Bundy változott meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás