promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg kemény fizikai tüneteket okoz az új horror, csak merd bevállalni
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pedig a nézők közül sokan feketeöves horror rajongok voltak az elmondásuk szerint.​

Az utóbbi években annyi jó és izgalmas filmet láthattunk, hogy felsorolni is nehéz lenne az összeset. A mozik mellett a streaming szolgáltatók is kitettek magukért, hiszen egyre több a minőségi alkotása a kínálatukban. Ezek közé tartozik a Netflix tavalyi nagy dobása, a Fall is.

Korábban már nálunk is olvashattatok erről az alkotásról egy nagyon részletes kritikát. A film ugyan nem váltotta meg a világot, de egyedi helyszín/témaválasztása és az ügyes feszültségkeltés révén még mindig képes témát szolgáltatni a filmrajongóknak.

Sokszor a kevesebb, több, szoktuk mondani, és ez most is igaz. Ebben az esetben szó sincs igazán véres, vagy gyomorforgatóan durva jelenetekről. A mély, sokaknál egészen zsigeri kellemetlenség érzését az adja, hogy egy olyan félelmünkre játszik rá, amely nagyon sok embert érint: a tériszonyról, azaz a magasságtól való rettegésről van szó.

Azok a szerencsések, akiknek semmilyen „fóbiájuk” nincs, nem is tudják elképzelni azt, hogy milyen érzés lehet ezekkel együtt élni. Ennél az alkotásnál viszont a készítőknek sikerült elérniük azt, hogy akinek nincs ilyen problémája, az is görcsbeállt gyomorral és izzadt tenyérrel álljon fel a film megnézést követően.

A netes fórumokon sorra bukkanhatunk olyan bejegyzésekre, amiben arról írnak az emberek, hogy milyen hatások érték őket a thriller megtekintése közben. A legtöbb ember szédülésre, émelygése és nyomasztó, stresszes érzésre panaszkodott, ráadásul akadt olyan, akinek még a feje is megfájdult közben.

A Daily Mail összegyűjtött néhányat a legérdekesebb hozzászólások közül:

„Ahogy beindult az akció, teljesen leizzadt a tenyerem. Nem ez a film a legjobb választás, ha félsz a magasságtól.”

„Szinte végig egy kispárna mögül mertem csak kikukucskálni, pedig korábban azt gondoltam, hogy nincsen tériszonyom. Talán mégis…”

„Totál beteg lettem tőle. Le kellett állítanom kicsit, hogy tartsak közben egy kis szünetet. „

Alighanem sokaknak meghozták a kedvét a film megnézéséhez ezek a visszajelzések. Persze, csak ha nem félsz a nagy magasságtól és bírod az izgalmakat. Mindenesetre egy kispárnát és egy pohárkányi megnyugtató gyógynövényes teát ezek szerint nem árt odakészíteni mielőtt elindítod a vetítést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás