promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lesújtó bakit találtak a Nyomás utána című filmben, ekkora hibát még nem szúrtak ki egyik pofonosztós produkcióban sem
Borítókép:  port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Súlyos bakit szúrtak ki a magyar rajongók Bud Spencer és Terence Hill legendás filmjében.

A magyar Bud Spencer és Terence Hill rajongók is jól ismerik a pofonosztó páros 1983-ban bemutatott vígjátékát, a Nyomás utána!-t, ami idén 40 éves. Ez az olasz filmalkotás tulajdonképpen az ügynökfilmek paródiájaként készült el, és az az E. B. Clucher rendezte, aki többször is dolgozott együtt Bud Spencerrel és Terence Hillel.

Magyarországon először magyar felirattal mutatták be a mozikban 1985. november 14-én, majd két szinkronos változat is készült hozzá, amiből az első 1991-ben, a második pedig 1993 elején jelent meg VHS-en.

Akik látták a filmet, emlékezhetnek arra, hogy több utalásos poén is helyet kapott ebben a produkcióban. Amikor a pofonosztó páros leszáll a repülőgéppel Miami-ban, és a wcben akarják elosztani a táskában rejlő pénzt, a reptéri takarítót kérdezik meg arról, hogy merre van a mosdó, mire ő azt feleli, hogy

„az egész világ egy hatalmas WC barátom”.

Ez egyértelmű utalás a Bűnvadászok azon jelenetére, amiben Bud Spencer egy nagy wc-csészéhez hasonlítja a várost. A másik ilyen utalás pedig az És megint dühbe jövünk fagyis jelenetére utal. Ugyanis az egyik beépített ügynök fagyiárusnak álcázza magát, akit később kérdőre vonnak, hogy miért hagyta el a helyét. Az ügyök erre azt feleli, hogy el kellett mennie pisztáciáért, mert elfogyott.

Azonban van ennek a filmnek egy szembetűnő hibája is. Emlékezzünk vissza arra a jelenetre, amiben Terence Hill rendel egy italt, de a koktélcseresznye felrobban. Ezután üldözőbe veszi a dekoratív hölgyet, aki kiszolgálta őt a pultnál. Terence Hill jetski-vel is a nő után ment, akit aztán sikerült is elkapnia, hogy kikérdezze.

Ebben a jelenetben szúrtak ki egy igen nagy bakit a magyar rajongók, ugyanis feltűnt nekik, hogy Terence Hill az egész üldözés alatt piros sapkát viselt, de amikor megállításra kényszeríti a motorcsónakot, és kihúzza a vízből a nőt, akkor már egy sötétkék sapka látható rajta.

(Fotó: screenshot)

Ez egy teljesen átlagos hibának számít, amiből nagyon sok fordul elő más filmekben is; de Bud Spencer és Terence Hill örökzöld alkotásaiban is rengeteg ehhez hasonló bakit fedezhetünk fel. Ezek közül már mi is megírtunk néhányat, amikről alább olvashattok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás