promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kínos bakit szúrtak ki a Kincs, ami nincs-ben, magyar rajongó vette észre a hibát
Borítókép:  port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

42 év után kellemetlen hibát szúrtak ki a filmben.

A magyar Bud Spencer és Terence Hill-rajongók mindig találnak valami érdekességet, hibát, bakit a legendás pofonosztók filmjeiben. A Kincs, ami nincs-ben is már több ilyen apróságot találtak, például egy olyan bakit, ami Bud Spencer-hez kötődik.

Most azonban egy olyan hibát hozott fel az egyik magyar rajongó, ami valószínűleg már sokak fejében fordult meg, miközben nézte a filmet.

„Mikor Charlie a szigetről felszáll a repülővel, megy egy darabig, történnek az események, majd észreveszi, hogy nincs elég üzemanyag. Akkor ezek szerint ha Friskoék sikerrel járnak és megszerzik a kincset, akkor nekik sem lett volna elég üzemanyag, hogy elérjék a szárazföldet”

- írta a rajongói csoportban.

A szóban forgó jelenet már a film végén látható, amikor Charlie egyedül el akarja hagyni a Pongo Pongo-szigetet a kinccsel, de amikor felveszi a kapcsolatot a USS Forrestal repülőgép-anyahajóval, észreveszi, hogy nincs elég üzemanyaga ahhoz, hogy elérje a haditengerészetet. Viszont ahhoz se lett volna elegendő, hogy miután visszafordulnak Alannel, elérjék vele a szigetet, ezért félútig emelkednek, hogy a hátralévő távolságot lassan ereszkedve tegyék meg.

Való igaz, ha Frisco és bandája a kinccsel megrakodva felszálltak volna, ők se jutottak volna sokáig. A magyar rajongók ilyen teóriákkal magyarázták meg ezt:

„Alan bácsikája rajzolta nekik a térképet, akitől megtudhatták, hogy katonai támaszpont van ott, üzemanyaggal együtt hátrahagyva, nem? Mármint az első lehetséges magyarázatom ez lenne”

„Én csak arra tudok gondolni, hogy annyira siettek megtalálni a szigetet, hogy csak erre koncentráltak. Ha sikerrel jártak volna, ők is bajban lettek volna az üzemanyag hiány miatt”

„Lehet, hogy a kalózok hajójával mentek volna el”

Bárhogy is van, ezek a bakik és hibák semmiképp sem vesznek el a film értékéből, inkább csak hozzátesznek, hiszen így a rajongók tudnak min elmélkedni, plusz történetelemeket kitalálni, hogy "mi lett volna, ha...?".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás