promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos bakit szúrtak ki a Kincs, ami nincs-ben, 40 évig szinte senki sem vette észre Bud Spencer és Terence Hill filmjében
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyar rajongó szúrta ki a Kincs, ami nincs bakiját.

Az 1981-ben bemutatott Kincs, ami nincs-et a mai napig Bud Spencer és Terence Hill egyik legjobb filmjének tartják, sőt vannak, akik szerint ez a legkiemelkedőbb a közös produkcióik közül. Az évek során több verzió is készült belőle - kisebb, nagyobb módosításokkal -, de a legismertebb kiadása az, amit a mai napig játszanak az RTL Magyarország csatornáin. Ebből a változatból ugyanis kivágtak egy 3 perces jelenetet, ami bizonyos kérdések megválaszolása miatt nagy hiba volt. A magyar rajongók közül vannak, akik nem is látták még ezt a jelenetet.

Bud Spencer és Terence Hill filmjeit gyakran el lehet csípni valamelyik, RTL-hez kötődő csatornán. Hétfő este pont a Kincs, ami nincs ment a tv-ben, amiben most az egyik hazai rajongó egy komoly bakit vett észre. Nem túlzás azt mondani, hogy az elmúlt 41 évben alig néhányan szúrhatták ki ezt a hibát, és ez nyilván semmit sem von le az értékéből, de érdekesség gyanánt érdemes megfigyelni.

Amikor Charlie és Alan kiúsznak a szigetre, és különválnak, Charlie halat próbál fogni a vízben állva, mikor észre vesz egy nagy tojást. Kilép a vízből, hogy feltörje, és megegye a tartalmát. Ennél a résznél figyelhető meg, hogy Bud Spencerre egy barnás zöld gumicsizmát adtak, hogy ne ázzon be a lába, amíg ezt a jelenetet forgatják. Érdemes megfigyelni, hogy az egész film alatt ez az egyetlen snitt, amin a színész más lábbelit viselt; előtte, és utána is ugyanabban a fehér, kék csíkos cipőben látható.

(Fotó: YouTube/screenshot)

A Facebook egyik legnagyobb magyarországi Bud Spencer & Terence Hill-rajongói csoportjában közzé is tették ezt a bakit. A kommentelők között volt, aki azt mondta, hogy ezt már a 80-as években is észrevette, míg olyan is akadt, akinek eddig fel sem tűnt. Persze Bud Spencer és Terence Hill filmjei hemzsegnek a logikai hibáktól, de ki foglalkozik ezekkel, hiszen nem azért szeretjük és rajongunk ezekért a filmekért, mert olyan tökéletesek lennének.

Korábban csináltunk egy kvízt, ami kifejezetten Bud és Terence filmjeire fókuszál. Ha úgy érzed, vagy olyan nagy rajongó, hogy hibátlanul ki tudod tölteni, akkor tegyél vele egy próbát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás