promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívszorító: ez az utolsó kép, ami Elvis Presley-ről készült a halála előtt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legendás Elvis Presley már több, mint 46 éve nincs közöttünk.

A világon senkinek sem kell bemutatni Elvis Presley-t, hiszen az ikonikus zenész csodálatos dalai a bolygó összes zegzugába eljutottak az elmúlt évtizedekben, ráadásul a mai napig érezni a hatását a popkultúrában, illetve a zenében is. A hangja, a kinézete, a mozdulatai és a lázadó mivolta mind hozzásegítették ahhoz, hogy örökké a legnagyobbak között emlegessük őt, és a munkássága még sok-sok generációt megbabonázzon.

Aki látta esetleg a tavaly bemutatott, nagy sikerű Elvis című filmet Austin Butler főszereplésével, az elég konkrét képet kaphatott arról, hogy milyen is volt valójában Elvis Presley, illetve milyen gondjai, gondolatai voltak életének meghatározó szakaszaiban. A Királyként is emlegetett világsztár tragikusan fiatalon, mindössze 42 évesen hunyt el 1977. augusztus 16-án egy súlyos szívroham következtében.

Elvis Presley 1977. június 26-án lépett fel utoljára nagyközönség előtt, Indianapolisban tartotta a végső koncertjét, de közben egy hatalmas turnét tervezgetett, amire végül sajnos nem került sor. Rengeteg fájdalma volt, sok gyógyszert szedett, a teste pedig már egyáltalán nem volt jó állapotban, mondhatni árnyéka volt régi önmagának – pedig még csak 42 esztendős volt.

Elvis Presley-ről elvileg a hirtelen bekövetkezett halálának napján, a hajnali órákban készült az utolsó fotó, amin azt láthatjuk, hogy éppen kocsiban ül, és integet a fotósoknak – ekkor még senki sem sejtette, hogy pár óra múlva bekövetkezik a tragédia.

Itt lehet megtekinteni a szívszorító felvételt:

Itt pedig Elvis Presley egyik utolsó fellépését lehet megcsodálni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás