promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szomorú: Elvis Presley a vécén olvasva töltötte utolsó perceit
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A halálakor mérhetetlen mennyiségű szintetikus szer volt a testében, egy fogorvos volt a dílere.

Elvis Presley sármos és jóvágású, higanymozgású fiatalemberként kezdte a pályáját, 42 évesen pedig az alkoholtól és a drogoktól meghízva, idejekorán távozott az élők sorából. Hivatalosan szívinfarktus végzett vele, de ez nem csapott volna le rá, ha szakít a függőségeivel.

A rock and roll királya a népszerűsége áldozatává vált. A rajongói miatt kénytelen volt egyre visszahúzódóbb életet élni, és ekkor szokott rá a gyógyszerekre és kábítószerekre. Hajdani barátnője, a most 71 éves Linda Thompson önéletrajzából Elvis ezen korszakába is bepillantást nyerhetünk.

A lány 22 évesen jött össze az akkor 37 éves férfival, és 4 évig jártak együtt. Ma is szeretettel emlékszik vissza Elvisre, de nem hallgatja el a sötét idők kínkeserves kínlódásait sem, amiből jócskán kijutott neki, hiszen a Király halála előtti esztendőig alkottak egy párt.

Linda a sztár akkor 9 éves lányától, Lisa Marie Presley-től értesült telefonon a szörnyű hírről. Amíg együtt voltak, maga is több alkalommal mentette meg Elvis életét, de sikertelenül próbálta őt távol tartani a drogoktól.

Véleménye szerint a sztár nem volt tisztában azzal, hogy a gyógyszerek szedése akár az életébe is kerülhet. A lány egy Las Vegas-i közös útjuk során látta először, mennyi üvegcse sorakozik az éjjeliszekrényen. Először naivan azt hitte, hogy a férfi betegeskedik, de aztán rádöbbent az igazságra.

„Körülnézett, és elsőre nem is tudta, mire gondolok. Annyira megszokta az orvosságos üvegek látványát, hogy már fel sem tűntek neki. Akkor még azt válaszolta, hogy kisebb légzési problémái voltak, de már rendbe jött”

– idézte fel Linda. Aki nem kételkedett szerelme megjegyzésében, mert maga sem tudta, hogy a gyógyszerek bárkit is függővé tehetnek. A helyzet aztán gyorsan eldurvult, és néha egészen váratlan fordulatokat vett.

A lány egy alkalommal például elkísérte Elvist a fogorvoshoz, hogy elvégezzenek egy gyors fogtömést. A kezelés végén aztán a doki rákacsintott a páciensére, majd színpadiasan elhagyta a rendelőt.

„Elvis azonnal odament a mosdókagyló alatti szekrényhez, és kivett belőle egy óriási üveget, tele tablettákkal. Habozás nélkül belemarkolt, és jól teletömködte velük a zsebeit. Rögtön látszott, hogy nem először csinálja, de úgy tettem, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga”

– mesélt el az akkori barátnő egy meghökkentő esetet. Elvis ekkor azt a magyarázatot adta neki, hogy csupán ártatlan altatókról van szó, amelyeket nehéz kiíratni. Amikor a Király 1977-ben meghalt, mérhetetlen mennyiségű szintetikus szer volt a testében. Utolsó perceit a vécén olvasva töltötte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás