promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vastag szemöldökű öregúr lett az Amerikai pite sztárjából, így néz ki most Eugene Levy
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eugene Levy évekkel az Amerikai pite bemutatója után elmondta, miért is vállalta el Jim apjának szerepét.

Az 1999-es Amerikai pite egy igazi kultuszfilm, amit most is előszeretettel vesznek elő az emberek Magyarországon is. A mókás alkotás pár szexuálisan frusztrált, szűz tinifiúról szól, akik elhatározzák, hogy a végzős bálig elveszítik a szüzességüket, de persze ez nem éppen egyszerű, szóval elég furcsa, röhejes és kegyetlenül kellemetlen szituációkba keverednek – ilyen például az, mikor az egyik főszereplő, Jim éppen egy forró almáspitét „hódít meg”, mikor az édesapja véletlenül rányit.

Rengeteg ikonikus jelenet van az Amerikai pite című filmben, és mindegyiket leginkább a színészek tették felejthetetlenné. A Jimet alakító Jason Biggs tökéletesen hozta a szerencsétlen figurát, illetve a Stifler szerepében tündöklő Seann William Scott is fantasztikus volt, de mégis van egy olyan mellékszereplő, aki mondhatni ellopta a show-t, és ő nem más, mint a Jim apját alakító Eugene Levy.

Az ismert komikusnak kifogástalanul sikerült megtestesítenie Jim apját, aki mindig próbál nyitott és segítőkész lenni a szexualitását felfedező fiával, de akármennyire igyekszik, általában csak még cikibbé teszi a helyzetet, és még csak nem is érzékeli – de mindig a jó szándék vezérli őt, és ez a lényeg.

Eugene Levy nemrég egy interjúban elárulta, hogy eredetileg nem akarta elvállalni az Amerikai pitét, mert ahogy elkezdte olvasni a forgatókönyvet, olyan gusztustalan dolgok fogadták őt, hogy hirtelen nem is tudta hova tenni az egészet (gondoljunk csak a „fehér sör” jelenetre). Aztán a készítők megengedték neki, hogy improvizáljon, így teljesen a saját ízlése szerint formálhatta a karaktert, és ez győzte meg a színészt.

Remekül döntött Eugene Levy, hiszen a pályafutásának egyik legjobb, legkedveltebb szerepéről van szó, és így az egész világ megismerhette az arcát. Nélküle nem is lennének ennyire jók az Amerikai pite filmek, így örülhetünk, hogy így alakult.

Itt lehet megnézni egy jelenetet, ami tökéletesen tükrözi, milyen karakter Jim apja:

Itt pedig megmutatjuk, hogy néz ki manapság a 76 éves Eugene Levy, aki jelenleg is aktív, 2020-ban például Emmy-díjat nyert a Schitt's Creek című sorozatban nyújtott alakítása miatt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás