promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Arcpirítóan nehéz kvíz: 10/10-re csak a legvagányabbak képesek, és ők is csak másodikra
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10-ből 10 kérdésre csak a kiváló képességű versenyzők képesek válaszolni.

Új kvízünkben átlagos kérdések jönnek majd veltek szembe, random okosító kérdések, amelyekre a magyarok nagy része ugyan tudja a választ, de a többségére valószínűleg nem, de legalább egy hibát tuti, hogy mindendki vét, kivéve azt a párat, aki tényleg kimaxolja a játékot. De mielőtt a lovak közé csapnánk, egy kis okulás/tanulás már itt a kezdetek kezdetén, elmondjuk nektek, hogy mit jelent valójában a kvíz kifejezés, így már valószínűleg egész más szemmel fogtok nézni ezekre a játékokra is.

Szóval mit is jelent a kvíz?

A "kvíz" kifejezés eredete nem teljesen világos, de néhány elmélet van arra vonatkozóan, hogy honnan származhat. Egy elmélet szerint a "kvíz" szó az 1700-as évek angol nyelvű argó beszédéből ered, ahol "quiz" néven volt ismert, és azt jelentette, hogy furcsa, különös személy. Ezt a kifejezést később használták arra, hogy olyan embereket írjanak le, akik különös dolgokat tudtak.

Egy másik elmélet szerint a "kvíz" szó eredete a latin "quies" (nyugalom) szóból ered, amely arra utal, hogy a kvízjáték eredetileg egy szórakoztató, pihentető tevékenység volt. Bárhonnan is származik a kifejezés, az biztos, hogy a kvízjátékok nagyon népszerűek az emberek körében világszerte. A kvízjátékok lehetnek szórakoztatóak, oktatóak és kihívást jelentőek, és rengeteg témában játszhatóak.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás