promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai vallomás: Jenna Ortegát teljesen tönkretette a Wednesday forgatása
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jenna Ortega életét hiszti és hajtépés nehezítette a Netflix Wednesday Addams-ről szóló adaptációjában.

Nem volt hibáktól és lagymatagabb részektől mentes a már-már faék egyszerűségű, de igencsak stílusos Wednesday. A Netflix 2022-es sikere elsősorban néhány átlagon felüli és egy világklasszis szintű színészi teljesítménynek volt köszönhető elsősorban. Ugyanis a címszereplőt alakító Jenna Ortega olyan produkcióval és széles repertoárt felmutató játékkal rukkolt elő, amely bármely húsz esztendős Hollywood-i tehetségnek a becsületére vált volna. 

A lassan már háromévtizedes múltra visszatekintő Sikoly moziszériába is főszereplőként becsatlakozó Ortega új megközelítéssel, de teljesen hihető átlényegüléssel tette magáéva a "galád család", vagyis Addams-ék tinédzserlányának, Wednesday-nek a szerepét. Depresszív, magának való karaktere éppen annyira ütött el a korábban megszokott "Szerdáktól", hogy azt még ne lehessen gyökeres változtatásokkal megvádolni. 

Ortega a szerep és a sorozat kedvéért betanult egy divathullámot beindító táncot, illetve még csellózni és vívni is megtanult, amely produktummal a készítők a Rolling Stones Paint It, Blackje előtt tisztelegtek. A fiatal színésznő számára a mindennapos forgatások mellett még a tanulásra is időt kellett szakítania, így a kora hajnali kelések után késő éjszakába nyúlóan zárultak csak le a napok. A szépséges Jennában elmondása szerint a saját családja tartotta a lelket a nem mindennapi megpróbáltatások közepette, melynek során még a számára oly távoli Romániába is el kellett költöznie a sorozat forgatása miatt.

„Két órával korábban kellett megjelennem, megcsináltam a 12-14 órás napot, majd hazamentem, bekapcsoltam a Zoomot, és leckéket kaptam. Volt olyan, hogy mire felértem a lakásomra, a csellótanárom már ott várt. Ez folyamatosan így ment, még hétvégén is, de ha a hatodik napon nem forgattunk, akkor aznapra leckéket kaptunk. Nem aludtam. Már téptem a hajam. Annyi FaceTime-hívásom volt, hogy apám azt mondta, hogy hisztérikusan sírtam. Minden este pánikszerűen felhívtam a szüleimet, mert úgy éreztem, ez különbözik minden olyan munkától, amit valaha is végeztem, ahol általában van időm beleszokni a karakterbe. Nem igazán volt időnk a próbákra. Emlékszem, nagyon megterhelő és zavaró volt. Megtettem a tőlem telhető legjobbat, de valószínűleg ez a valaha volt legnyomasztóbb munkám”

- panaszkodott Ortega a Variety riporterének, akit az Entertainment Weekly online részlege idézett a minap. 

A Wednesday akkora sikert ért el a kritikusok körében is, hogy végül meg sem áll a kategóriájának (musical és/vagy vígjáték) Golden Globe-jelöléséig. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás