promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világvége csak a kezdet: kitépi a szíved, majd besózza a helyét a sorozat, amit mindenképp látnod kell
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem nézed a The Last of Us című sorozatot? Íme 3+1 indok, amiért mindenképp el kell kezdened az HBO MAX idei nagy dobását!

Megérkezett az HBO MAX-ra a zseniális Csernobil című miniszéria készítőjének, Craig Mazinnek a legújabb sorozata, a The Last of Us, ami a méltán híres videójátékon alapul. Az alkotás egy posztapokaliptikus világban játszódik, amiben egy gomba mondhatni zombivá változtatja az embereket, hősünknek, Joelnek pedig meg kell védenie egy tinilányt, Ellie-t, aki lehet, hogy gyógyírrel tud szolgálni erre a szörnyű, egész világot ledöntő kórra – ami amúgy tényleg létezik:

A The Last of Us egyik pillanatról a másikra meghódította az egész világot, részről részre egyre többen nézik, és ez nem véletlen, ugyanis ez a sorozat egyszerűen fantasztikus. Az érzelmek, a feszültség és az izgalom tökéletes vegyítéséről van szó, minden egyes jelenet precíz, erős és hatásos, rég láthattunk ennyire tökéletes alkotást. Viszont még így is sokan vannak, akik nem kezdték el nézni – íme az ő számukra 3+1 indok, amiért mindenképp látni kell ezt a mesterművet:

1. Joel és Ellie kapcsolata

A tragikus háttérrel rendelkező Joel számára egyedül a túlélés a legfontosabb, legalábbis elsőre úgy tűnik, de hamar kiderül, hogy hatalmas szíve van, csak nem nyitja ki, mert nem akar újból fájdalmat érezni. Egy csendes, megkeseredett, de erős emberről van szó, akit hibátlanul alakít Pedro Pascal. Bizonyos szempontból a karakter ellenpólusa Ellie, a nagyszájú, cserfes tinilány, akit ugyan már ilyen fiatalon is megedzett az élet, de még benne van a remény, a játékosság – Bella Ramsey szintén tökéletes a szerepben.

A két színész kellő humort és drámát csempészik az alakításába, ezért hamar megszeretjük őket, és elkezdünk törődni velük – ők pedig ezt azzal hálálják meg, hogy határozott erővel viszik el a hátukon a sorozatot, ami nekik köszönhetően megkapja a szükséges érzelmi töltetet.

Vagyis egy olyan kötelék alakul ki a néző és a két karakter között, amit csak a legjobb sorozatok képeset elérni, innentől kezdve pedig úgy játszadoznak velünk a készítők, ahogy csak akarnak.


Kép: Profimedia

2. A The Last of Us világa

A sorozat nagyon hatásos módon úgy indul, hogy felveti, az emberiségnek vége lenne, ha egy bizonyos gomba meg tudna támadni minket, mert egyszerűen nem tudnánk mit tenni ellene. Ez a hátborzongató megalapozás az, ami annyira sokkolóvá teszi a The Last of Us történéseit, hiszen hogyan harcolhatnánk valami ellen, amit lehetetlenség legyőzni? A készítők testet adtak ennek a félelemnek, és vérfagyasztó kinézetű, fertőző, gyors „zombikat” hoztak nekünk – de persze tragédiával fűszerezve, hiszen az eltorzult testüket látva eszünkbe jut, hogy milyen rettenetes lehet így végezni.

A The Last of Usban szinte láthatjuk az általunk ismert civilizáció végét, és arcon csap minket, hogy milyen könnyen összeomlik minden.

Az emberekből kijön az állat, a gyerekek úgy nőnek fel, hogy sosem láttak működő hotelt, repülőt vagy játékgépet. Nincs már választék, szinte megszűnt a komfort, egy nyers, kétségbeesett, alig működő rendszer van jelen, amit folyamatosan veszélyeztet ez a rettenetes kórság, a „zombik”, a megfertőződés veszélye és persze az emberek igazi természete – néha pedig kapunk pár pillanatot, hogy meglássuk a szépséget még ebben a haldokló világban is.


Kép: Profimedia

3. Minden idők legjobb videójáték-adaptációja

Aki játszott a 2013-ban megjelent The Last of Us című játékkal, az pontosan tudja, hogy már az is olyan volt, mint egy hosszú, horrorisztikus, kalandos dráma. Szinte úgy érezhették magukat a játékosok, hogy valóban egy filmet néznek, mivel hatalmas hangsúlyt fektettek a készítők a történetre.

Nem hiába mondják azt sokan, hogy a The Last of Us minden idők egyik legjobb videójátéka – Craig Mazinnek pedig sikerült a lehetetlen, és készített belőle egy tökéletes adaptációt.

Craig Mazin pontosan tudta, hogy ami működik, abba nem szabad belekontárkodni, így az idén bemutatott, HBO MAX-os sorozatban megesik, hogy szinte egy az egyben átvesz a játékból jeleneteket, beállításokat, zenéket, ez pedig nagy boldogságot okoz az alapjáték rajongóinak. Így kell tiszteletteljesen, de mégis kreatívan adaptálni valamit úgy, hogy az egy egységet alkosson, és a The Last of Us rajongói is elégedettek legyenek vele, illetve azok is, akik a széria által ismerték meg a történetet – persze vannak eltérések, de mindegyik érthető, ráadásul működik is, szóval sokan már most minden idők legjobb videójáték-adaptációjaként emlegetik ezt a sorozatot.


Kép: Profimedia

+1: A valaha volt egyik legszebb szerelmi történet egy sorozatban

A The Last of Us a harmadik résszel elég nagy botrányt okozott, ugyanis a cselekményt nem igazán vitte előre, cserébe kaptunk egy többnyire saját lábakon álló, elképesztően megható szerelmi történetet – aminek két férfi a főszereplője, ez pedig elég volt ahhoz, hogy egyesek teljesen kiakadjanak, pedig ennél szebb epizódot talán még sosem láthattunk egyik sorozatban sem.

Amikor a világ elbukik, és egyedül maradunk, szinte esélytelen, hogy megtaláljuk a lelki társunkat – de ha igazán szerencsések vagyunk, akkor az a személy pont a mi csapdánkba esik, szó szerint.

Bill és Frank története szívszorító és gyönyörű, akárhogy is nézzük. Nincs is annál csodásabb és egyben szomorúbb, mikor mondhatni a világvége után szerelemre lelünk, és megjelenik az életünkben a zsigerig hatoló félelem, hogy egyszer elveszíthetjük azt. A társadalom nélkül is érzett társadalmi nyomás jelenléte elkeserítő, de éppen ezért olyan jó látni, hogy két ember boldogságra lel a lehetetlen ellenére – ez az epizód kiemelkedő televíziós teljesítmény, már ezért is érdemes megnézni a The Last of Ust.


Kép: Profimedia

Még nem ért véget a The Last of Us első évada, csupán pár rész ment le, de az biztos, hogy Craig Mazin maradandót alkotott. Pedro Pascal és Bella Ramsey tökéletesek együtt, a világ nyomasztó és érdekes, a történet izgalmas és megható, az élmény pedig egyenesen lehengerlő – óriási hibát követ el az, aki nem nézi ezt a sorozatot, ugyanis ennél jobbat nem talál manapság.

Itt lehet megnézni a The Last of Us magyar feliratos előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás