promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus bakit szúrtak ki a Gladiator című filmben, ettől totál le fogsz sokkolni
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A bakikereső nagymesterek folyamatosan találnak még mindig hibákat.

Ahogy körbenézünk az interneten, úgy bizony alapból feltűnhet, hogy a legtöbb baki azoknál a filmeknél jön szemben, amelyeket nagyon sok pontra értékeltek az iMDB-n, vagy éppen a világ legnézettebb filmjeiként tartanak számon. Ez egyáltalán nem véletlen, hogy ezeknél az alkotásoknál szúrják ki a legtöbb ilyen bakikkal telezsúfolt jelenetet, merthogy ezeket rongyosra nézték már az emberek. Így pedig valószínűleg még a jövőben is várhatók hasonló felfedezések.

A 2000-es Ridley Scott remekművel, a Gladiátorral kapcsolatban már számtalanszor elmondták a szakértők és tudósok is, hogy bizony hemzseg a történelmi valótlanságoktól, nagyon sokszor pedig ezek elképesztően könnyen azonosíthatók is. Sőt, a műtárgyak is rosszul vannak elhelyezve az alkotásban, hiszen több blogger is felfedezte, hogy bizony reneszánsz szobrok vannak az egyes jelenetekben, ez pedig több száz éves csúsztatás a képkockákon.

A Gladiator amúgy kedvelt terepe azoknak is, akik bakikat hamisítanak, merthogy a YouTube és a fakevideók világában ez bizony komoly kontentpörgető erővel bír, egy-egy jó thumbnail kép több tízmilliós kattintást is hozhat a konyhára. Sokáig például keringett egy olyan videó fent az interneten, ahol az látszik, hogy kedvenc gladiatorunk, Maximus mögött egy repükőgép hajt el a Colosseum fölött az egyik jelenetben. 

Ez azonban egy hamis baki életrehívása, és erről korábban a világ egyik legfontosabb hamishírcáfoló oldala, a Snopes is beszámolt.

Ettől függetlenül a Gladiator tényleg hemzseg a hibáktól, íme egy erősebb válogatás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás