promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: mikor született Petőfi? És Kossuth? 10-ből 5 magyar tuti elbukik ezen a kvízen!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meg tudod mondani, hogy mikor születtek nemzetünk nagyjai? Nem kell pontos dátum, az évszám is elég ehhez a kvízhez!

Már általános iskolában is rengeteg olyan magyar emberről tanulunk, akik sokat tettek Magyarországért és az itthoni kultúráért, művészetért. Középiskolában még jobban elmélyülünk ezeknek a személyeknek az életében, munkásságában, és egyre inkább megértjük, hogy miért maradt meg a köztudatban a nevük akár több száz éven keresztül is – számtalan ilyen történelmi alak van.

A legtöbb ikonikus magyar nevét különböző utcák, intézmények, őrzik rengeteg magyar városban, ahol sokuk szobrait is kiállították már, bankjegyeken szerepelnek. Nem véletlenül érdemelték ki ezek az emberek ezt a fajta tiszteletet és a legenda státuszt, bár még így is vannak olyanok, akik nem ismerik őket eléggé, de legalább a nevüket tudják – most itt a lehetőség egy kicsit többet is megtudni róluk.

Meg tudod mondani, hogy melyik évben született Petőfi Sándor? Vagy Ady Endre? Esetleg Kossuth Lajos? Tesztelt magad ezzel a kvízzel, amivel még tanulhatsz is egy kicsit!

Nem kell aggódni, nem a pontos dátumra vagyunk kíváncsiak, most az is elég, ha a legendás magyar személyek születési évét tudod – nem lesz egyszerű dolgod, de mi sok sikert kívánunk:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk figyelmedbe:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás