promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapest kvíz: mennyire ismered Magyarország fővárosának kerületeit? Menni fog a 10/10?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kvízünkkel próbára teheted a tudásod Budapest kerületeiről, mindössze 10 kérdést kell megválaszolnod.

Magyarország fővárosát, Budapestet 1873-ban alapították Pest, Buda és Óbuda egyesítésével. Januári adatok alapján több, mint 1,7 millió ember lakik ezen a helyen, aminek eddig olyan beceneveket adtak, mint például Európa szíve, a szabadság fővárosa, a Duna szíve vagy a termálfürdők fővárosa. Az biztos, hogy itt mindig zajlik az élet, nemrég a Lánchídnál is különleges dologra lettek figyelmesek az emberek:

Eredetileg 10 kerület volt Budapesten, de az évtizedek alatt ez megváltozott, mostanra összesen 23 van. A számozásukat annak idején belülről kifelé, az óramutató járásával megegyező irányban kezdték el, de a rengeteg változás és átalakítás miatt ez manapság annyira már nem kivehető, mint régebben – ezért tűnhet sokaknak „káoszosnak”, hogy milyen sorszámmal rendelkeznek a főváros kerületei.

Néha még azok se tudják megmondani, hogy az adott kerület éppenséggel milyen sorszámmal rendelkezik, akik mindig is Budapesten laktak, ezért úgy gondoltuk, hogy készítünk egy kvízt, amivel mindenki tesztelheti a tudását.

Vajon hány kerületet sikerül eltalálnod a 10-ből? Kvízre fel!

Ha tetszett a fenti kvíz, ezeket is ajánljuk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás