promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fél Budapest meglepődött ma reggel, ilyet még senki se látott a Lánchídon
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi látványban volt részük a budapestieknek, most mindenki erről beszél.

Már egy ideje felújítás alatt áll a Lánchíd, ennek pedig nem mindenki örül, hiszen komoly forgalmi változásokat hozott magával Budapest ikonikus építményének renoválása. Nemrég visszakerültek a jól ismert oroszlánok is, de egyelőre még nem csodálhatja meg őket rendesen a nagyközönség – viszont jó hír, hogy a tervek szerint jövő novemberben befejeződnek a munkálatok, és végre helyreáll a városkép.

Ma reggel sokan meglepődtek Budapesten, ugyanis egy érdekes, új oroszlán jelent meg a Lánchídnál, ami LEGO-ból épült, és tökéletesen méretarányos az eredeti szobrokkal. A 850 ezer darabból álló, 560 óra alatt összerakott alkotás 5,8 méter hosszú, 1,7 méter széles és 2,45 méter magas, ráadásul a súlya is elég nagy, hiszen 2,8 tonnát nyom – le a kalappal a hivatalos LEGO építőmester, Dóczy Balázs előtt, aki megtervezte.

A különleges, teljesen élethű, hihetetlenül kidolgozott LEGO oroszlán a Clark Ádám téren lelt otthonra, így egy újabb jelképpel gazdagodott Budapest, legalábbis egy ideig biztosan. Már most rengetegen beszélnek a műalkotásról, amiben rengeteg munkájuk van a készítőknek – de megérte ennyit dolgozniuk vele, hiszen már most a csodájára járnak az emberek, pedig még csak most került bemutatásra.

Úgy tűnik, hogy új társra leltek a Lánchíd oroszlánjai, a budapestieknek pedig még egy ideig türelmesnek kell lenniük, hiszen odébb van még a felújítás vége – de biztos, hogy nagyon szép lesz, ha végre befejeződik a renováció.

Itt lehet megnézni pár képet a LEGO oroszlánról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás