promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató és lebilincselő, ahogyan tévézik és hamburgerezik egy férfi a vízalatt és nem csak ő az egyetlen
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legbizarabb múzeum található Cancun Mexikóban.

Sok múzeumban jártam már életemben, az átlagostól kezdve az olyanokig, ami valami nagyon beteg elme szüleménye lehetett. De van egy olyan múzeum, aminek nem az a különlegessége, hogy egyedi a tárlat, inkább annak elhelyezkedése. A Cancunban található MUSA egy vízalatti múzeum, amiért bizony meg kell dolgozni, ugyanis le kell merülni, hogy átéljük a csodát. Így amikor Cancunban jártam egyszerűen meg kellett néznem annak ellenére, hogy nem vagyok egy profi búvár.

A merülés könnyű és szórakoztató abszolút lenyűgöző a látvány.  450 életnagyságú szobor található a víz alatt. Nincs zaj, és a kommunikáció korlátozott, tehát magunkban gyönyörködhetünk a csodában. Ezek a körülmények, ahogy a korlátozott látási viszonyok között a vízalatti színekkel karöltve várják a látogatókat a szobrok, adnak egy drámai hangulatot.

Jelenleg három galéria létezik: Manchones (8 méter mély, így jobb a búvárkodáshoz), Punta Nizuc és Punta Sam (mindkettő jó sznorkelezésre, mivel csak 4 méter mély). De a szobrok fele még nem került be a múzeumba, szóval akár többször is érdemes meglátogatni!

Az első szobrokat 2009-ben engedték le a mélybe, ezek már azért nem a legjobb állapotban vannak. Viszont a korall már növekszik rajta, és a tengeri élővilág is ad egy kis pluszt a hangulathoz.

Ez egy ökoprojekt, amelyet egy non-profit szervezet üzemeltet. Az elsüllyedt szobrok vonzák a turistákat. Ezen kívül pedig az új szobrok olyan anyagból készültek, melyeken növekedhetnek a korallok elősegítve a rohamosan pusztuló korall populációt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás