promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elfeledett, borzasztó videó a fiatal Morgan Freemanről, aki mindent elvállalt a karrierje kezdetén
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sztárszínész áttörése az 1980-es évek legvégén következett be.

Morgan Freeman a leghíresebb amerikai veterán színészek közé tartozik, de a sikerért neki is nagyon keményen meg kellett küzdenie. A 85 éves sztár karrierje az 1960-as évek közepén kezdődött, ám az igazi hollywoodi áttörésre egészen 1989-ig kellett várnia, amikor rögtön négy filmben is szerepelhetett.

A leghíresebb abban az évben kétségkívül a Miss Daisy sofőrje című vígjáték-dráma volt, amelyet 3 Golden Globe-díjjal és 4 Oscarral jutalmaztak. Az előbbiből Freeman is kapott, az utóbbinál azonban csak a jelölésig jutott, de nem baj, mert azóta a Millió dolláros bébi révén végül csak hazavihetett egy Oscar-szobrocskát is.

Az afroamerikai színész is volt fiatal, vagyis átesett azon az időszakon, amikor neki is kellett a pénz, és ezért silányabb, kevésbé emlékezetes munkákat is el kellett vállalnia. Lényegében ezek közé sorolható az Electric Company című sorozat is, amely az 1970-es években komoly népszerűségnek örvendett a gyerekek körében.

Ebben a színész (aki akkor még csupán a harmincas évei második felében járt) többféle szerepet is alakított, az őrült tudóstól a könyvmolyon át Drakuláig, de igen nagyot domborított Mel Moundsként is, aki elvileg DJ lett volna, ám az ő megformálásában leginkább egy bekokózott, hippi csövesre emlékeztethet bennünket.

Elképzelni nem lehet, hogyan válhatott szimpatikussá ez a dús hajkoronájú, sötét napszemüveges, idegesítően affektáló figura a gyerekek körében, de a show (és benne a DJ) éveken keresztül futott, szóval valami mégis lehetett benne.

„Szent ég, nem is tudtam, hogy Morgan Freeman is volt valaha fiatal! Elképesztő!”

– kommentelte valaki az 1971-es videó alá, alighanem sokak véleményét szavakba öntve.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás