promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elfeledett, felkorbácsoló kép a fiatal Lollobrigidáról, aki kis híján megnyert egy szépségversenyt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az olasz színésznő 95 évesen távozott közülünk.

Elvesztett egy újabb nagy alakot az egyetemes filmművészet, 95 éves korában meghalt Gina Lollobrigida. Az olasz híresség nemcsak tehetséges színésznő volt, de a modorával, megjelenésével rögtön levett mindenkit a lábáról, rendelkezett tehát az összes adottsággal ahhoz, hogy valódi világsztárrá váljon.

Kevesen tudják, hogy mindössze 20 évesen, 1947-ben részt vett a Miss Italia szépségversenyen is. Pedig eleinte az ilyen hívságok nem érdekelték, a római akadémián festészetet és szobrászatot tanult, sőt ezekkel már pénzt is keresett.

No, nem ecsettel, vésővel a kezében, hanem a túloldalon, modellként, hiszen formás alakja és gyönyörű pofija minden művészt azonnal megihletett és alkotásra serkentett. Ezen felbuzdulva indult el Lollobrigida az említett szépségkirálynő-választáson, és nem is akarta beérni kevesebbel, mint hogy ő legyen Olaszország legszebb lánya.

Ez végül nem jött össze neki, hiszen ketten is megelőzték, mégpedig Lucia Bosé és Gianna Maria Canale, akik közül az előbbi – hozzá hasonlóan – később jelentős színészi pályát futott be. Összesen 28 hölgy versengett a megtisztelő címért, a győztes pedig talán azzal vette le a zsűrit a lábáról, hogy 16 esztendősen valamivel üdébb szépség volt a nála 4 évvel idősebb Lollobrigidánál.

Az alábbi képen az 1947-es ceremónia egyik jelenete látható, a most elhunyt színésznő balról a harmadik helyen álldogál, de hát alighanem mindenki felismeri őt enélkül is. Lollobrigidán csinos fehér bikinifelső van, alul pedig izgalmas, tulipánszerű fehér szoknyát visel. A későbbi győztes Lucia Bosé balról az első, és nyugodtan állíthatjuk, hogy hozzá képest meglehetősen jelentéktelen figura.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás