promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 64 évesen Darth Vader mindig gondterhes arcú anyukája, a Csillagok háborúja-filmek Shmi Skywalkere
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Csillagok háborúja-univerzum folyamatosan bővül, a Disney elképesztő mennyiségben gyártja a Star Wars-szal kapcsolatos szériákat és filmeket. De vajon mi van a régi szereplőkkel?

Jött Az ébredős erő, majd megjelent Az utolsó Jedik, és végül megérkezett a Skywalker kora, amely új történeteket hozott a messzi-messzi galaxisba. Majd jöttek a Star Wars-történetek, és megannyi sorozat, legutóbb az Andor, amely a lázadás kirobbanásának körülményeit járja körül. És ahogy megérkeztek az új részek, egyre többen kezdték újra és újra megnézni a háromszoros trilógiává duzzadt filmsorozat többi részét is. Az új filmeket rengeteg kritika érte, csakúgy, mint korábban a negyedik, ötödik és hatodik részt is.

A Baljós árnyak volt anno 1999-ben az a film, amely 16 év szünet után vitte újra moziba a Star Wars-ot, ebben a részben egy rendkívül színes világot ismerhettünk meg. 

A filmben Anakin Skywalker, a későbbi Darth Vader megtalálásának történetét nézhetjük végig rengeteg kaland fogásában. A filmben feltűnik Anakin Skywalker édesanyja, Shmi is, akit még egyszer láthatunk majd viszont a A klónok támadása című epizódban.

Shmi Skywalkert Pernilla August játssza, akiről kevesen tudják, de Svédország egyik legismertebb színésznője, aki rengeteget dolgozott Ingmar Bergman-nal is. Cannes-ben pedig komoly díjat is átvehetett 1992-ben A legjobb szándék című filmben nyújtott alakításáért. Később forgatókönyvíróként és rendezőként is bemutatkozott a kamera másik oldaláról.

Így néz ki most Pernilla August:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás