promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emlékszel, amikor a Taxi című filmben elkezdik gyalázni a Mercedest? Alaposan megütötték ezért a bokájukat a készítők
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A TikTokon felidézik a Taxi ikonikus jelenetét, na meg azt, hogy mi lett ennek a következménye.

Magyarországon is őrülten népszerű a Luc Besson által megálmodott Taxi-széria, amit nosztalgiából ma is rengetegen imádnak újra és újra megnézni. Persze ahogyan haladtunk előre, úgy esett a színvonal a közönség szerint. A Taxi első része még 7 csillagot érdemelt a nézőktől IMDb-n, míg a negyedik már csak 5,5-öt.

2018-ban összeraktak neki egy ötödik részt is, de az lett a legnépszerűtlenebb, ráadásul a főszereplők is kiszálltak, kivéve Bernard Farcy, akit ugyebár Gibert felügyelőként ismert meg a világ. Ez az alkotás már csak 4,7-es értékelést tudott kiszenvedni magának.

Samy Nacerit egyértelműen a Taxi-filmek tették híressé. Ugyebár ő játszotta Daniel Moralest, a legendás taxisofőrt, aki még Sylvester Stallonét is fuvarozta az egyik későbbi jelenetben.

Az alkotásban két főszereplő autótípus van: az egyik maga a taxi, a felturbózott Peugeot 406, míg a másik a Mercedes-Benz 500E, amivel a német rablóbanda furikázik. Valószínűleg néhányan kívülről vágják az első részt, de akik nem, azoknak felidézzük, hogy Daniel karaktere néhányszor elég keményen odapörköl a Mercedesnek.

„Szia bumburnyák! Kaparsz? Azt hiszed te vagy a Schumacher? Feszítesz, mint ha te hugyoztad volna a golf-áramot? Mi ez a két gokart? Csak nem Mercedes? Az anyja! Már verdákat is gyártanak?”

hangzik el a filmben, és a nézők a mai napig imádják ezt a jelenetet.

Luc Besson zseniálisan írta meg a forgatókönyvet, de arra mégsem gondolt, hogy emiatt még baj lehet. Egy TikTok-videóban rántják le a leplet arról, hogy a készítőknek két millió dollárt kellett fizetniük Samy Naceri kis poénkodása miatt, mivel a Mercedes beperelte őket a márka sértése miatt.

Persze említsük meg azt is, hogy ezt a Taxi bőven visszahozta a bevételével, de azért mindenki jobban örült volna, ha két millióval több marad az alkotók zsebében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás