promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emlékszel még a Reszkessetek betörők kopasz betörőjére? 79 évesen totál felismerhetetlen
Borítókép:  COLLECTION CHRISTOPHEL © 20th Century Fox /Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Joe Pesci nemrégiben töltötte be a 79. életévét, inkább a gengszterfilmekből is merik őt, ám nincs ember, aki ne tudná, hogy ő volt az egyik betörő.

1990-ben mutatták be az első Reszkessetek betörők-filmet, amely rövid idő alatt akkora siker lett, hogy nem is lehet nélküle karácsony. Rengeteg országra igaz ez a megállapítás, így többek között Magyarországra is. A Reszkessetek betörők első két része nagyon közel áll ahhoz, hogy nemzeti ügy legyen, mindenki szeretné nézni. És közben az a furcsaság is megesik, hogy sokan még mindig ragaszkodnak ahhoz, hogy bizony a tévében szeretnék ezt látni, valamelyik csatornán a repertoárra tűzve.

Közben már több Reszkessetek betörők-film is megjelent, de az első két részt sosem sikerült überelni. Macaulay Calkin úgy játszotta a rosszcsont, de nagyszívű hős szerepét, hogy arról csak fenomenális jelzők kíséretében lehet beszélni. De a filmben nemcsak az ő játéka működik, szinte minden a helyén van, a casting zseniális, a szövegek ütnek, és a viccek is ugyanolyan csattanósak, mint 32 évvel ezelőtt. Szinte semmit sem vesztett fényéből az alkotás, sőt, folyamatosan csak erősödött kultikus státusza.

Vajon mi lett a két betörővel?

Daniel Stern-rel kevesebbet lehet hallani, ő később a színészkedéstől egy pár lépést hátrább lépett, és a kamera másik oldalán próbálta ki magát. Több nagyobb sikerű, de kisebb költségvetésű filmet is jegyez. Joe Pesci pedig a világ egyik legismertebb színésze lett, aki a legjelentősebb Scorsese-filmekben játszotta a kultikus rosszfiú szerepét. Persze a Reszkessetek betörők univerzumától eltérően sokkal jobban vérre menő szerepekben tűnt fel. A Nagymenőkben például Tommy DeVito megformálásáért Oscar-díjat is kapott a színész. 1999-ben visszavonult a filmezéstől, ám ez nem gátolta abban, hogy több kasszasikerben is feltűnjön. Így Az ír című Scorsese-remekműben is feltűnt, bár nagyon sokat fiatalítottak rajta digitálisan, a szerep pedig Oscar-jelölést ért újból.

Ritkán készül róla felvétel, az évek alatt nagyon sokat változott:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás